Izvor: Tanjug
13.09.2021 u 17:28
0

MINISTARSTVO RADA REPUBLIKE SRPSKE: Najoštrije osudili isticanje zastave „Islamske države“!

Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske najoštrije je osudilo incident zbog isticanja zastava „Islamske države“ i pokliča „Alahu ekber!“ tokom ceremonije polaganja cveća i parastosa ispred spomen-krsta kod Crkve Svetog Ðorđa u Stogu kod Vozuće tokom obeležavanja 26 godina od stradanja Srba.

Ministarstvo je saopštilo da će podneti krivičnu prijavu protiv N.N. izvršioca Ministarstvu unutrašnjih poslova u Zeničko-dobojskom kantonu.

PROČITAJTE JOŠKRIVOKAPIĆ održao sastanak sa predstavnicima parlamentarne većine

 -Osuđujemo ovakvo neprimereno i sramno ponašanje grupe ljudi u automobilima koji su ometali parastos u Stogu s ciljem zastrašivanja i onemogućavanja Srba da dostojanstveno odaju počast žrtvama i da se neki od njih vrate na svoja vekovna ognjišta u Vozući, dolini reke Krivaje i južnog Ozrena- navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

Reč je, ističu, o nepoštovanju brojnih žrtava koje su mudžahedini 1995. godine na ovim prostorima zverski ubili, sa istim pokličem, noseći iste zastave „Islamske države“.

PROČITAJTE JOŠPATRIJARH STIGAO U JASENOVAC!

To je, navode, očigledan primer šta Srbi povratnici mogu da očekuju u ovom delu Federacije BiH.

U Ministarstvu rada i boračko invalidske zaštite Republike Srpske ističu da je sve izgledalo još sramnije i dodatno uznemirujuće jer se incident dogodio u prisustvu policijskih službenika FBiH koji su obezbeđivali skup „Stazom egzodusa“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter