Izvor: TANJUG
20.02.2024 u 09:11
2

NATO NE ŽELI BIH KAO ČLANICU: Populistička izjava ministra Heleza

Zamenik ministra odbrane u Savetu ministara Aleksandar Goganović komentarisao je izjavu ministra odbrane Zukana Heleza da je BiH ispunila sve uslove za članstvo u NATO, te da o tome postoji i odluka Predsedništva i upitao zašto onda BiH nije već članica Alijanse.

„Ako je BiH ispunila sve uslove, ako joj ne treba nikakva druga odluka, zašto još nije članica NATO ili kolega Zukan Helez aludira da NATO ne želi BiH u svom savezu“, upitao je Goganović.

On je u izjavi za Srnu rekao da se kasarne u BiH, nažalost, urušavaju, da pripadnici Oružanih snaga BiH nemaju nove uniforme, da BiH nema kontrolu neba i da im u vazdušni prostor može ući ko želi, a da se to ne zna. „Pripadnici Oružanih snaga BiH jesu profesionalno obučeni, ali nemaju osnovne uslove za boravak i rad na vojnim lokacijama. Kada sve to analiziramo jasno je da je neozbiljno i populistički iznositi izjave da ispunjavamo sve uslove za ulazak u NATO“ naveo je Goganović.

 

PUŠKOM NA KOMŠIJE U BOSNI: Policija uhapsila muškarca, način na koji se predao ŠOKIRAO SVE

On je podsetio Heleza da je Program reformi, koje je usvojilo Predsedništvo BiH 2019. godine, put u NATO integracije usmerilo u NATO saradnju pa je tako i Komisija za NATO integracije preimenovana u Komisiju za saradnju sa NATO. „Takođe, Dejtonski mirovni sporazum je jasno definisao da se sve odluke u BiH moraju donositi u skladu sa dogovorom dva entiteta i tri naroda.

Stav Republike Srpske i srpskog naroda je jasan – mi nismo za NATO integracije, ali podržavamo NATO saradnju“, naveo je Goganović. Dodao je da je NATO vojno-politički savez i da je pored ispunjenja uslova iz sistema odbrane neophodan i ključan politički konsenzus u vezi sa NATO integracijama, što u BiH ne postoji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “NATO NE ŽELI BIH KAO ČLANICU: Populistička izjava ministra Heleza”

  1. Ma kakav nato nema id toga nista tosu neprijatelji koji su ubijali i bonbardovali Srbe.
    Nismo jedini koji nezelimo niticemo u nato.
    Kako moze Austrija biti van nata i nikoje ne ucjenjuje.
    BiH i Srbija nikad u nato.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter