Izvor: SPUTNIK
18.05.2024 u 12:43
0

NE ODUSTAJE OD TOGA: Lagumdžija objavio konačan tekst Rezolucije o Srebrenici, ubačena dva amandmana

Stalni predstavnik BiH pri Ujedinjenim nacijama Zlatko Lagumdžija objavio je da je usaglašen konačni tekst Rezolucije o Srebrenici kojem će se 23. maja izjasniti Generalna skupština Ujedinjenih nacija, navodeći da su sastavni deo dokumenta postala i dva amandmana.
Lagumdžija je na društvenim mrežama napisao da se prvi amandman odnosi na to da se krivična odgovornost za slučaj genocida ne može odnositi na neku zajednicu u celini.
‘Ponavljamo da se krivična odgovornost po međunarodnom pravu za zločin genocida ne može odnositi na bilo koju etničku, versku ili neku drugu zajednicu u celini’“, napisao je Lagumdžija.

Dodao je da drugi amandman ukazuje na jačanje jedinstva u različitostima, koje, prema njegovim rečima, nije samo moto EU, nego i priroda BiH.
„Tekst glasi: ‘Ponavljamo čvrstu posvećenost da održavamo i jačamo jedinstvo u različitostima u Bosni i Hercegovini’“, naveo je Lagumdžija i dodao:
„Učinili smo sve što smo znali i mogli“.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter