Izvor: Happy BSC Portal/Telegraf.rs
06.12.2023 u 13:40
0

OTKRIVENO KAKO JE IŠLA AKCIJA HAPŠENJA U TURSKOJ: Jedan čovek na terenu bio je ključan

Operativni izvor u Turskoj im je rekao da se Palevski pretvara da ide u Istanbul.

Turska policija uhapsila je Ljupča Palevskog-Palča, osumnjičenog za dvostruko ubistvo, pošto ga je direktni operativni izvor makedonske policije locirao i obavestio o njegovoj nameri da ode u Istanbul.

Ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski izjavio je da su službe iz resora za međunarodnu saradnju stupile u direktan kontakt s operativnim izvorom u Balikeširu nakon što su dobili obaveštenje da je Palevski ušao u Tursku.

Printscreen/Društvene mreže

– U Turskoj odlazi u grad Balikešir i naše službe iz Odeljenja za međunarodnu policijsku saradnju direktno kontaktiraju ne samo vlasti, policiju, već kontaktiraju i jednog od svojih operativnih izvora koji nam je za vrlo kratko vreme dao povratnu informaciju – da se ta osoba nalazi u Balikeširu i rekla nam je o njegovim namerama da odavde praktično želi da ide u Istanbul. Ostaje tamo, u Balikeširu. Sprema se da unajmi taksistu da ga odvede u Istanbul i praktično se pretvara da će ići, jer se opet vraća u grad. U utorak popodne su ga uhapsile kolege iz turske policije dok je išao jednim od autoputeva, ali u Balikeširu – rekao je ministar Spasovski.

Operativni izvor u Turskoj im je rekao da se Palevski pretvara da ide u Istanbul.

– Njegova krajnja destinacija bio je Istanbul, prema informacijama našeg izvora koje smo tamo imali, direktno. Zato je uzeo taksi i iz izvora smo praktično znali da je uzeo taksi za Istanbul, napustio Balikešir, otišao u Istanbul i za kratko vreme se vratio nazad u Balikešir. To je ta simulacija, verovatno je mislio da tako neće biti otkriven – objasnio je ministar Spasovski.

ISTRAŽUJU SE NAVODI O SEKTI, IMAO DOJAVU IZ POLICIJE: Poslednja stanica bekstva Vanjinog ubice (VIDEO)

Podsetimo, Spasovski se zahvalio svima koji su radili na slučaju, a posebno kolegama iz „prijateljske Turske, prijateljske Srbije, iz Republike Bugarske, ali i iz Hrvatske, koja je samoinicijativno izvršila provere i obavestila makedonsku policiju da Palevski nije kod njih“.

Ministar Spasovski je rekao da će detalji o hapšenju, kao i izjave Palevskog nakon hapšenja, biti preneti kada on bude izručen, a Ministarstvo pravde će raditi na ekstradiciji.

Palevski je osumnjičen da je organizator i izvršilac ubistava 14-godišnje Vanje Gorčevske i 74-godišnjeg Panče Žežovskog.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter