Izvor: tanjug
05.01.2021 u 15:05
0

PANIKA U HRVATSKOJ Otkriven škotski soj korona virusa, ali to nije sve…

Analizom uzoraka korona virusa prikupljenih iz raznih delova Hrvatske, za sada nije otkrila prisutnost engleskog soja koji se širi oko 70 odsto brže od uobičajenog, ali je otkriveno postojanje škotskog soja koji je takođe brzošireći, rekao je za hrvatski portal Index molekularni biolog, prof. Kristian Vlahoviček.

SVE O KORONI

POČELA VAKCINACIJA U VOJNOJ BOLNICI NA KARABURMI: KOMANDANT IVO U PRVIM REDOVIMA (FOTO)

TUGA! PREMINUO MLAD ANESTEZIOLOG: Lep, nasmejan, dobar čovek… nije pobedio

POBEDNIK! Milorad Dodik izašao iz bolnice, obratio se narodu (VIDEO)

U KLINIČKOM CENTRU VOJVODINE I DALJE TEŠKA SLIKA: Veliki broj kovid pacijenata u KCV se BORI ZA ŽIVOT na respiratorima

Vlahoviček je rekao da je analizirano 30-ak sveže prikupljenih uzoraka od kojih je 15-ak bilo sa severa Hrvatske, a ostali iz Zagreba.

– Dobra je vest da u svih šezdesetak analiziranih uzoraka nismo pronašli ni jedan koji bi odgovarao brzoširećem soju N501Y pronađenom u Engleskoj u novembru, ali to, naravno, ne znači da on nije prisutan u Hrvatskoj – rekao je Vlahoviček.

PROČITAJTE JOŠ

Miloš Teodosić MVP Evrokupa!

KAKVA TERETANA, SVI NA KLIZANJE Svi benefiti zabavne zimske aktivnosti

BELI SPORT ZAVIJEN U CRNO: Novakov trener tuguje!

ODRŽAVANJE LICA U ZIMSKOM PERIODU Ovo su tajne za negovanje lepote

U oko 30 odsto novih uzoraka, naveo je, hrvatski tim otkrio mutacije koje odgovaraju varijanti virusa pronađenoj u Škotskoj tokom avgusta, za koju je takođe uočeno da se širi brže od virusa pronađenog u ranoj fazi izbijanja epidemije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter