Izvor: Kurir.rs
02.12.2023 u 15:53
0

PET OSOBA PRIVEDENO ZBOG NESTANKA VANJE: Najnovije informacije o potrazi za devojčicom iz Severne Makedonije

Pet osoba privedeno je kasno sinoć zbog nestanka Vanje Đorčevske (14), istraga je u toku, ali se u interesu istrage ne može dati više informacija, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Oliver Spasovski.

Šestog dana od njenog nestanka u Makedoniji i regionu, prva vest je fotografija Vanjinog lica sa apelom da se pomogne u njenom pronalaženju. Bivši načelnik MUP-a Ljubomir Đurčevski kaže da je situacija veoma zabrinjavajuća. Uviđaj treba da se nastavi u tom pravcu i mestima, kao i sa osobama koje su bile u kontaktu, da se opet provere.

Ministar Oliver Spasovski je rekao da nema apsolutne potvrde da je Vanja bila u blizini restorana, u blizini Univerzalske sale. Ministar je naveo da je nestanak prijavio njen otac u ponedeljak oko 11 sati. Jedan od identifikatora njenog kretanja je mobilni telefon, za koji je porodica rekla da je poslednji put bio lociran signal sa telefona u blizini univerzalne sale.

CEO BALKAN TRAGA ZA VANJOM: Mama Zorica otkrila da li je primetila nešto čudno na dan njenog nestanka

Spasovski je objasnio da su pretreseni svi podrumi u okolini centra, saslušani svi svedoci, pregledani snimci sa 50 kamera, pretreseno korito reke Vardar, manastiri i da se istraga nastavlja.

Podsetimo, Vanja je nestala 27. novembra u Severnoj Makedoniji, u Skoplju, na putu do škole i sada ceo region traga za njom.

Na zahtev Ministarstva unutrašnjih poslova, raspisana je međunarodna poternica Interpola. Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je žutu poternicu Interpolu, što znači da su sve policije članice Interpola dobile takvu informaciju, u slučaju da se ona više ne nalazi na teritoriji Republike Makedonije.

Žuta poternica je globalni policijski izveštaj o nestalim osobama. Objavljuje se za žrtve napuštanja porodice, otmice i iznenadnog nestanka. Njena fotografija je preplavila društvene mreže kako u Severnoj Makedoniji tako i u regionu.

Informacija o njenom nestanku objavljena je na platformi „Pronađi me“, koja predstavlja sistem ranog upozorenja. Sistem je uspostavila nevladina organizacija Novinari za ljudska prava i predstavlja pilot projekat u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i drugim nadležnim institucijama.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter