Izvor: agencije
08.10.2023 u 14:38
0

PLASTIKA KLJUČA I IZVIRE IZ ZEMLJE: Šokantni prizori iz Osijeka, nakon požara, u vazduhu zabeleženo prisustvo formaldehida

nakon požara Osijeku situacija ukazuje da ima argumenata za sumnju na to da je deo plastike bio čak zatrpan pod zemljom.

Saniranje tako teško zagađenog, zatrovanog terena trajaće godinama.

Inače, istraga na požarištu u Osijeku u dvorištu kompanije Drava International mogla bi da započne već danas, proizlazi iz reči člana štaba Osječko-baranjske županije Dragana Vulina koji je za javnu televiziju kazao da požar više nije aktivan ali se i dalje izdimljava. Istraga bi trebalo da utvrdi kako je požar nastao i ko je za njega odgovoran o čemu se vodi bučna polemika između vlasnika kompanije Zvonka Bedea i župana osječko-baranjskog Ivana Anušića.

 

Postavlja se pitanje koje su tačno količine plastike bile deponovane u Drava Internationalu i da li je ona bila skladištena po propisima.

Da mesta za zabrinutost ima potvrđuje i podatak koji je  prim. dr. sc. Senka Samardžić  predstavila iz analize vazduha koja je u Osijeku sprovedena na dve lokacije.

CRNA GORA OBRT U PREGOVORIMA OKO VLADE: Spajić zove Mandića i Abazovića
“Danas su izvršena merenja u Osijeku na dve lokacije. Po indeksu kvaliteta vazduh je bio prihvatljiv dok je u drugom delu grada kod osnovne škole indeks kvaliteta loš i detektovan je formaldehid. Ne znamo koliko je opasna situacija, zavisi od toga koliko će trajati”, rekla je.

Doktorka je pozvala hronične bolesnike i ecu da ne izlaze iz kuća i da ne vrše nikakve aktivnosti. “Trebalo bi nositi masku FFP2, pogotovo u onim područjima gde se oseća i miris dima”, upozorila je.

“Govorimo o mikroklimatskim uslovima i intezitetu vetra, zavisi koliko je dugo gorelo i kolika je bila temperatura plamena Sve preporuke koje smo donel i prvi dan, na snazi su  i dalje”, rekla je. Pozvala je građane da prate informacije na stranicama HZJZ-a i Civilne zaštite.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter