Izvor: jutarnji
17.03.2024 u 17:30
0

PLENKOVIĆ PORUČIO MILANOVIĆU: ‘Niti je Grbin predsednik SDP-a, niti Milanović predsednik Republike’

U Zagrebu je danas održan 20. sabor članova HDZ-a na kojem su objavljeni planovi stranke ukoliko ponovo pobijede na parlamentarnim izborima

Predsednik stranke Andrej Plenković nazvao je presedanom najavu kandidature predsednika Zorana Milanovića za premijera.

MILANOVIĆ PONOVO: Plenković i Turudić lete goniću ih kao đavo grešnu dušu, kandidovaću se uprkos toj bandi nasilnika pijanaca i kukavica

– Na CK SDP-a vidjeli smo jednu poruku – niti je Grbin predsednik SDP-a, niti je Milanović predsjednik Republike. I to je sve što ću reći o tom presedanu, jer za nas, s obzirom na naše rezultate, naša dostignuća, našu viziju… politički konkurenti nisu problem. Ono što nas zanima je jačanje hrvatskih institucija, djelovanje u krizama, pomoć onima kojima je to potrebno, a mi izlazimo s iskustvom koje niko drugi nema – rekao je Plenković.

„Nemamo slabe tačke“
On se osvrnuo na sam datum i dan izbora (srijeda, 17. april) i rekao da to ljude dovodi u neravnopravan položaj, s obzirom na to da su mnogi van Hrvatske, a posebno u Bosni i Hercegovini, jer to neće biti ne- radni dan za njih. Dodao je da HDZ na izbore izlazi sa iskustvom koje niko nema.

„Nemamo slabih tačaka“, rekao je on. Upoređujući dostignuća svoje dve vlade sa dosadašnjim SDP-om, poručio je biračima da dobro razmisle da li žele da idu „na staro i loše” ili će podržati kontinuitet sigurne, ozbiljne vlade koja će nastaviti da radi za Hrvatsku, piše Novi list.

„U narednom mandatu napravićemo…
On je u svom govoru najavio i da će se HDZ, u slučaju pobjede na izborima, zalagati za nastavak stabilnosti rasta BDP-a, a do kraja tog mandata (ako ga osvoje) u planu je podizanje prosječne mjesečne neto zarada na 1.600 evra i minimalna bruto zarada na 1.250 evra, zatim obezbediti vrtić za svako dete i uložiti u obrazovnu infrastrukturu. On je najavio i da će majke dobiti godinu dana penzije za svako rođeno dete, a da će penzije biti povećane za dodatnih 20 odsto.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter