Izvor: K1
09.04.2024 u 13:30
0

NEVEROVATAN OBRT U AFERI „TUNEL“: Zvanične analize pokazale da DNK TRAGOVI NE PRIPADAJU nikom od OSUMNJIČENIH

Veštačenje DNK tragova iz tunela i depoa Višeg suda u Podgorici u koji je provaljeno početkom septembra prošle godine ne podudara se sa biološkim profilima osumnjičenih Nikole Milačića i Ivice Piperovića.

To ukazuje da oni nisu osobe koje su istražitelji označili kao kopače i učesnike nezapamćenog upada u jednu od najobezbeđenijih institucija sistema, potvrdila je advokatica Maja Turković „Pobjedi“.

Milačić i Piperović uhapšeni su 12. oktobra prošle godine pošto su ih nekoliko sati ranije uhapšeni Katarina Baćović i Marjan Vuljaj prilikom saslušanja kod tužioca označili kao organizatore krađe stvari iz sudskog depoa.

Mesec ranije, nakon razotkrivanja upada u depo Višeg suda, Osnovno tužilaštvo je otvorilo istragu protiv osumnjičenih kopača tunela – četvorice srpskih državljana – Milana i Veljka Markovića, Dejana Jovanovića i Vladimira Erića, koji je nakon hapšenja u Švedskoj 20. marta izručen Crnoj Gori, a na listi osumnjičenih učesnika ovog projekta našao se i Podgoričanin Predrag Mirotić.

Mirotić je prvi uhapšeni u istrazi slučaja „Tunel“. On je, prema navodima naredbe o pokretanju istrage, vozio kopače tunela od Zabjela do centra grada, kada su odlazili da prave podzemni prolaz do depoa Višeg suda, pomagao osumnjičenima da nesmetano borave u Podgorici i obezbeđivao im alat kojim su obili sudsku prostoriju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter