Izvor: Tanjug
18.01.2023 u 17:14
0

Potvrđeni novi slučajevi ptičjeg gripa u Hrvatskoj

 Hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede saopštilo je danas da je kod dve lešine crvenokljunih labudova na području jezera Šoderica u Koprivničko-križevačkoj županiji ponovo utvrđena visokopatogena influenca ptica (VPIP) podtipa H5N1.

NESTAO TRINAESTOGODIŠNJI DEČAK SA ŠETALIŠTA U HERCEG NOVOM: Strahuje se da ga je talas povukao u more

Podsećaju da je još od 22. novembra prošle godine na snazi Naredba o merama za sprečavanje pojave i širenja influence ptica na području Hrvatske.

Mere se odnose na područje cele Hrvatske, a određuju obvezno držanje sve peradi i ptica u zatočeništvu u zatvorenim prostorima da bi se sprečio njihov kontakt sa divljim pticama.

Od vlasnika se zahteva da vodenu perad (patke i guske) drže odvojeno od ostale peradi, a obavezno je sprovoditi i higijenske i biosigurnosne mere u uzgojima peradi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter