Izvor: Happy BSC Portal/Novosti.rs
02.01.2024 u 11:38
0

PRVA BEBA U CRNOJ GORI ROĐENA U NOVOJ GODINI: Novorođenčetu zlatnik sa likom Svete Petke

Prva rođena beba u 2024. godini u Crnoj Gori je Vuk Kljajević, čiji roditelji žive u pljevaskom selu Đurđevića Tara.

Beba je teška 3,24 kg i dugačka 50 cm, a dr Jelena Dakić je kazala da je porodilja dovezena u porodilište u 21 sat i 30 minuta 31. decembra prošle godine. Porođaj se desio u drugom minutu iza ponoći.

Vuk je treće dete njegovih roditelja, majke Danijele i oca Ilije Kljajevića. Babice Vesna Lazarević, Katarina Mijatović i Branka Milović bile su u smeni u novogodinjoj noći.

Ovo je veliki trijumf Pljevalja, jer ove godine imamo prvu rođenu bebu u našem gradu. Zaista ovo je veliko i prijatno iznenađenje, kazao je predsednik pljevaljske opštine dr Dario Vraneš, koji je u toku noći posetio porodilju i malog Vuka, darivajući novorođenče u ime pljevaljske lokalne uprave novčanim iznosom od 500 evra i zlatnikom na kome je izgraviran lik Svete Petke.

KNEŽEVIĆ ORIGINALAN I U ČESTITCI ZA NOVU GODINU: „Svima vama koji ništa niste pili, želim da što pre budete pijani“

U pljevaljskom porodilištu tokom noći je vladalo veliko raspoloženje, jer su se prvi porođaji očekivali u kasnim satima 1. ili čak 2. januara.

Predsednik pljevaljske opštine dr Dario Vraneš uveo je i novu praksu, da sa saradnicima, tokom novogodišnje noći, obilazi one službe koje rade. Tako je sinoć posetio Zavod za hitnu medicinsku pomoć, Interno i Hirurško odelenje pljevaljske bolnice, policajce u dežurnoj službi, RTV Pljevlja i vatrogasce u Službi za zaštitu i spašavanje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter