Izvor: kurir.rs
24.07.2020 u 14:22
0

PUPOVAC: Obeležavanje Oluje traumatična tema za Srbe i Hrvate!

Obeležavanje godišnjice vojno-policijske akcije Oluja je vrlo traumatična tema pođednako za Hrate i Srbe, izjavio je predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S), koja je podržala novu vladu Andreja Plenkovića, u kojoj je njhov član Boris Milošević potpredsednik u ime manjina.

Iako do obeležavanja godišnjice Oluje u Kninu ima još desetak dana ovih dana su veoma učestalo pitanje da li će predstavnici SDS S-a, odnosno Milošević biti u Kninu.

Predsednik SDS S-a Milorad Pupovac na takva pitanja odgovara kratko: ”Razgovaramo”.

Pupovac je za Miloševića rekao da je „uravnotežen, smiren, izrazito razborit čovek“.

Na konstataciju da da o Miloseviću reči hvale imaju I oni “s leva i oni s desna”.

Pupovac kaže da će Milošević biti potpredsednik vlade za sve građane Hrvatske.

TOP PREPORUKA

VELIKA AKCIJA: FBI sporovodi akciju širom Srbije, padaju najveći moćnici!

TUGA DO NEBA! PREMINULA trogodišnja devojčica od KORONE!

LONČAR: Dovoljno mesta u bolnicama i za naredna tri dana!

Na direktno pitanje hoće li Milošević ići u Knin na obeležavnje godišnjice Oluje, a izaslanici HDZ-a u, na primer, Grubore, Pupovac je odgovorio da to „sigurno nije najvažnije pitanje danas“.

Ipak dodao je:“O tome smo se dogovorili da razgovaramo. A to je već značajno.“

Rekao je da svi moraju biti svesni koliko je za to potrebno hrabrosti i s jedne i s druge strane, jer je reč o „traumatičnoj temi i za Hrvate i za Srbe“.

PROČITAJTE I OVO…

KONAČNA ODLUKA: Otkazani i svi muški teniski turniri u Kini do kraja godine!

UŽIVO! STIGAO ERDOGAN: Aja Sofija opkoljena, 20.000 policajaca obezbeđuje prvu molitvu! (VIDEO)

STRAHOTA U PORODIČNOJ KUĆI: Muškarac obljubio devojčicu (14) koja je sa malim bratom bila u hraniteljskoj porodici!

– Najveća i najviša svetinja za nas je hrvatski Ustav i hrvatski zakon. Poštujemo sve ljude koji su bili vođeni idejom slobode za svoju zemlju. U ratu su učestvovali i neki ljudi bliski članovima stranke koju vodim, a neki su bili na drugoj strani, kako to već u ratovima ove vrste biva – rekao je Pupovac.

Rekao je da je proces započet još 1996. s Franjom Tuđmanom, prekinut s krajem vlade Jadranke Kosor, zbog onih istih „destabilizirajućih faktora“.

 

„Bićemo srećni da možemo napraviti, ne korak dalje, nego da nastavimo hod koji smo tada započeli, a koji je tada nasilno prekinut“, rekao je Pupovac.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter