Izvor: Tanjug
20.08.2021 u 19:21
0

REGION UJEDINJEN povodom krize u Avganistanu: BiH se pridružila zajedničkoj izjavi Stejt departmenta

 Bosna i Hercegovina pridružila se Zajedničkoj izjavi američkog Stejt departmenta kojom se poziva na mir u Afganistanu.

VAŽNO:

RAZOTKRIVANJE JEZIVIH ZLOČINA NA KOSOVU U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Kasapili su civile i VADILI ORGANE kojima su trgovali – SRBIJA NEĆE ĆUTATI O ZLOČINIMA!

Državljanin Srbije EVAKUISAN iz Avganistana: Tamo je STRAVA I UŽAS!

STEFANOVIĆ: Naša avijacija je danas sposobna da zaštiti naše nebo i CELU SRBIJU (FOTO)

SITUACIJA U SRBIJI NIJE STABILNA! DOKTORKA JOVANOVIĆ UPOZORAVA: Kako da prepoznate nove simptome DELTA SOJA

Iako na sajtu Stejt departmenta još nije stavljena na listu, BiH se pridružila listi od više od 100 zemalja, navodi sarajevski portal.

Pozivajući se na nezvanična saznanja, Klix.ba piše da je Ministarstvo spoljnih poslova BiH je odmah želelo da pošalje „zeleno svjetlo“ za pridruživanje izjavi, ali je čekalo i saglasnost Predsedništva BiH, iako to, kako se navodi, nije bilo neophodno.

Reč je o izjavi koju su Sjedinjene Američke Države inicirale 15. avgusta nakon što su talibani ponovo uspostavili vlast u Afganistanu.

Bosna i Hercegovina jedina u regionu nije potpisala tu izjavu.

U dokumentu se navodi da su države potpisnice saglasne da, kako je navedeno, podržavaju, pozivaju i rade na tome da sve strane poštuju i olakšaju bezbedan odlazak stranih državljana i Avganistanaca koji žele da napuste tu zemlju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter