Izvor: Objektiv.rs
03.06.2020 u 03:39
0

REŽIM U CRNOJ GORI MALTRETIRA SRBE! Kriju STRAŠNU TAJNU, a optužuju Srbiju!

Režim u Crnoj Gori ne prestaje sa napadima na Srbe, a sada im se na meti našla i država Srbija. 

Oni pokušavaju da tim napadima sakriju strašnu tajnu od sopstvenih građana, ali i od sveta.

OVO MORATE ZNATI

OVO JE NAŠ POSLEDNJI ČAS Svi bruje o oproštaju profesorke Milice (VIDEO)

ŠOU U STUDIJU Pogledajte šta je Vera Matović uradila Mariću (VIDEO)

Četiri znaka horoskopa za koje je mesec jun 2020. veoma bitan

HRVATSKA PRED EKONOMSKIM KOLAPSOM: Ni jedna zemlja u regionu nije toliko zavisna od turizma

Nakon što je Crna Gora danas proglasila kraj epidemije koronavirusa, jer već 28 dana navodno nije bilo novih slučajeva zaraženih kovidom 19, profesor Branimir Nestorović  rekao je  da razlog tome nije  to što su oni  nekakvi “superljudi”, već to što koriste brze testove.

Naime, dovodi se u pitanje koliko je tačna brojka od ukupno 324 zaražena na preko 10.000 testova, ako se ima u vidu vrsta analize koja je vršena.

– Crnogorske vlasti kažu da je epidemija kod njih završena. To je smešno.  Razlog je zapravo to što rade brze testove. Oni uvek pokazuju negativan rezultat – objašnjava Nestorović.

Imajući u vidu ovaj podatak čudno je što vlast u Podgorici otvorila granicu za zemlje koje imaju manje od 25 zaraženih na 100.000 stanovnika, ako ne znaju koliko obolelih stvarno ima njihova zemlja.

Takođe, nije jasno zašto bi turisti morali da plaćaju skupe PCR testove, kada Crna Gora nije spremna da ih izdvoji za svoje građane. Na kraju krajeva, ako ne uložite u borbu protiv virusa kroz njegovo rano otkrivanje, lako je reći da ga više nema, a troškove prevaliti na turiste iz “nepodobnih” država.

Srbija ima potpuno drugačiji pristup u borbi sa koronavirusom i do sada je izvršila više od 28.000 testova na milion stanovnika. Za razliku od crnogorskih brzih, kod nas se “spori”, ali precizni PCR testovi vrše u dve vrhunske nove laboratorije “Vatreno oko” u Beogradu i Nišu.

Ove ustanove imaju kapacitet od 6.000 testova dnevno, dok će do kraja godine u Novom Sadu i Kragujevcu biti izgrađene još dve laboratorije čime će se kapacitet povećati na 10.000.

PROČITAJTE I OVO

MARIĆ U ŠOKU! Dobio je savet ministra Nedimović i…

MAMILI DECU PREKO DRUŠTVENIH MREŽA! Uhapšeni pedofili usred Beograda

NEVIĐENO: Zbog bonusa za platu sukobili se fizioterapeut i medicinska sestra!

MARIĆ O SVIM TAJNAMA NAJSTARIJEG ZANATA: Prostitutke samo šire noge i misle o novcu (VIDEO)

NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U LEBANU: Osamnestogodišnaka maloletnici krvnički tukli palicama! (FOTO)

Prema Nestorovićevim rečima, svi brzi tetstovi koji su obavljeni u Srbiji takođe su bili negativni kao u Crnoj Gori. Stoga ne čudi što se Srbija opredelila da umesto “zabijanja glave u pesak” predstavi prave podatke o epidemiji.

– Potrebno je da se uvede PCR test, kako bi se znalo koliko slučajeva ima. Ukoliko imaju uslova da ih uvedu, ne znam zbog čega to ne urade –  kaže profesor Nestorović.

Iako je Crna Gora navodno bila poslednja zemlja u Evropi u koju je stigao koronavirus, i to 17. marta, a sada su slavodobitno proglasili i kraj epidemije, nauka i realnost govore da je ta zemlja u poređenju sa Srbijom i dalje pravo leglo zaraze koronavirusom.

Inače, “nepodobni” turisti iz Srbije, njih 500.000, godišnje naprave 3 miliona noćenja u Crnoj Gori. Upravo je njima ostalo ograničenje ulaska u tu državu, kada su 1. juna otvorene granice za goste iz inostranstva.

Srbe su u ponedeljak vraćali sa granice čak i ako su imali negativan rezultat skupog testa kojim se crnogorske vlasti u svojoj zemlji i ne bave.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter