Izvor: Kurir
30.04.2024 u 09:35
1

SAD TRAŽILE DA SE KRISTIJAN ŠMIT OBRATI NA SEDNICI UN, RUSI DALI POSEBAN USLOV: Savet bezbednosti danas o situaciji u BiH

Savet bezbednosti UN danas će na sednici zakazanoj za 16 časova po lokalnom vremenu raspravljati o situaciji u BiH, objavljeno je na sajtu UN, a Sjedinjene Američke Države su uputile zahtev Savetu bezbednosti da se na sednici obrati i visoki predstavnik Kristijan Šmit.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić prethodno je rekao, da će sednica Saveta biti održana na zahtev Rusije i da bi na njoj trebalo da se obrati srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović.

Cvijanovićeva je zvanično zatražila obraćanje putem video-linka.

Srna je objavila da su Amerikanci uputili zahtev Savetu bezbednosti da se na sednici obrati i Kristijan Šmit, kojeg Republika Srpska ne priznaje za visokog predstavnika u BiH.

U slučaju da Šmit želi da se obrati, ruska misija zatražila je da to bude u ličnom svojstvu, jer on kao visoki predstavnik nije potvrđen u Savetu bezbednosti i oni ga u skladu s tim i ne priznaju kao visokog predstavnika.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “SAD TRAŽILE DA SE KRISTIJAN ŠMIT OBRATI NA SEDNICI UN, RUSI DALI POSEBAN USLOV: Savet bezbednosti danas o situaciji u BiH”

  1. Smit je gradjanin r nemacke i kao takav se moze obratiti u sb un kao privatno lice i moze slobodno reci da su pocinili u drugom svetskom ratu nad Srbima genocid i ne samo tada nego i ranije i kasnije,zamoliti ga treba da se izjasni dali kao gradjanin D smatra da je izrael pocinio genocid nad palestincima mi Stbi nepriznate u sb un smatramo samo gradjanima i u svoj svpjstvu moze govoriti iako ga niko od Srba ne uzima u obzir u vezi Srba bi bio pristrasan ko do sada i kao takav je neprihvatljiv

    4
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter