Izvor: kurir
11.02.2024 u 15:40
0

SARAJEVO BEZ VODE DANAS: Pola grada u problemu, prekid u snabdevanju može da potraje

Zbog velikog kvara na izvorištu Bačevo, veliki broj naselja u Sarajevu od jutros nema vode.

U Bačevu se nalazi 50 radnika „Vodovoda i kanalizacije“ (ViK) vredno radi, a rukovodilac službe je otkrio o kakvom kvaru je reč.

Prema prvim prognozama, voda bi na slavinama građanima Sarajeva trebalo da potekne do večeras.

Navodi se da bi, ukoliko dođe do neplaniranih okolnosti, prekid u vodosnabdevanju mogao da potraje.

Građani koji su se javili redakciji iKliksa iskazali su nezadovoljstvo jer su nadležni u ViK ponovo odlučili da velike radove, koji iziskuju prekide u vodosnabdevanju, obavljaju nedeljom, kada većina građana provodi vreme u svojim domovima.

U SARAJEVU PROGLAŠENA EPIDEMIJA: Sve veći broj zaraženih morbilama

 

Amer Mešić, rukovodilac službe za održavanje vodovodne mreže i objekata ViK rekao je da se radi o kvari na potisnoj cijevi, ali da radovi teku planiranom dinamikom.

On je otkrio i o kakvom kvaru se radi.

– Radovi su veoma složeni, s obzirom da je ovo potisni cevovod koji pokriva cijelu zonu Dobrinja – Mojmilo i iz ovog izvorišta ide prema ostalim rezerovarima. Radovi su bili veoma složeni i još uvijek traju. Morali smo hitno da pristupimo popravci jer je bilo u pitanju vodosnabdevanje – kazao je Mešić.

On otkriva da je „kvar zapravo samo jedna rupica prečnika od 4-5 centimetara koja je prouzrokovala veliko isticanje vode.“

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter