Izvor: Tanjug
13.05.2020 u 17:15
0

Sarajevo: Protest protiv mise za Blajburg, postavljene obešene lutke

U sarajevskom naselju Marijin Dvor danas je postavljena instalacija koja simboliše nevino obešene građane Sarajeva, u znak protesta protiv mise za Blajburg, koja je najavljena za 16. maj u Katedrali Srca Isusova u Sarajevu.

Instalacija predstavlja crne kartonske siluete ljudi koje su obešene o bandere.

OVO MORATE PROČITATI

U DVA KORAKA DO 100 EVRA: Prijavite se već danas

AMFILOHIJE SE ZAKLEO! Ovde, u Nikšiću, dogodio se narod… (VIDEO)

NOVO ŽARIŠTE: Korona se vratila u Leskovac

NA DANAŠNJI DAN SE DESIO „MAKSIMIR“: Ovako je počeo rat u SFRJ (VIDEO)

BRISEL PRESEKAO: Biće letnje turističke sezone u Evropi

Za postavljene instalacije zadužen je Nihad Aličković iz AntiDayton pokreta, koji je naveo da su sebi dali za pravo da se suprotstave održavanju mise za one koje ceo svet osuđuje.

„U samom startu želimo da istaknemo da naša reakcija nije usmerena na održavanje same mise kao verskog obreda niti na verske običaje. Ali, ono što razlikuje ovu misu najavljenu za 16. maj je da se održava u ime zločcinaca i posvećuje fašističkim formacijama koji iza sebe imaju samo ostavljene leševe“, rekao je Aličković.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter