Izvor: Tanjug
30.07.2022 u 21:17
0

Šef kabineta Viktora Orbana izjavio je da jeftini ruski gas više nije dostupan na tržištu!

Jeftini ruski gas više nije dostupan na tržištu, izjavio je Gergelj Guljaš, šef kabineta mađarskog premijera Viktora Orbana.

Upitan o tome šta se promenilo na tržištu gasa, Guljaš je naveo da jeftini ruski gas više nije dostupan i dodao da je novi sporazum koji je Mađarska zaključila sa Rusijom povoljniji od prethodnog, ali da mađarska vlada, kao i ranije, neće iznositi detalje, prenosi MTI.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je izjavio da je Mađarska odobrila pomoć građanima u pogledu cena komunalija koja se odnosi na to da porodice imaju pravo na dodatnih 600 kubnih metara gasa po povlašćenim cenama, ukoliko imaju troje dece i 300 kubnih metara za svako sledeće dete.

Guljaš je istakao da su skladišta gasa u Mađarskoj popunjena sa 3 milijarde kubnih metara, što odgovara polovini njihovog kapaciteta, a ukoliko se obezbede maksimalne količine koje se mogu uskladištiti, potrošnja stanovništva biće zadovoljena do aprila sledeće godine.

Šefovi diplomatija Japana i Kine planiraju razgovor „u četiri oka“, Hajaši i Ji zakazali su susret za sledeći četvrtak!

Cena gasa u Mađarskoj je 2,68 evrocenti po kubnom metru, što je značajno jeftinije od 23,78 evrocenti u Švedskoj i 23,19 evrocenti u Holandiji, naveo je Guljaš.

On je izjavio da godišnji račun za gas prosečne porodice u Nemačkoj iznosi 10.890 evra, a u Mađarskoj 494,74, prenosi MTI.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter