Izvor: TANJUG
22.12.2022 u 10:48
0

SLOVENIJA PRIJATELJ SVIH DRŽAVA NA ZAPADNOM BALKANU! Fajon: „Postoji velika podrška EU i njenom proširenju“

Slovenija je prijatelj svih država na Zapadnom Balkanu (ZB) i kada bi sve zemlje ZB skoro ušle u Evropsku uniju (EU), ne bismo imali ove probleme sa granicama niti bilo koja otvorena pitanja, izjavila je ministarka spoljnih poslova Slovenije Tanja Fajon i istakla da u Sloveniji postoji velika podrška i EU i njenom proširenju.

PREMIJERKA BRNABIĆ SA TANJOM FAJON: Tradicionalno dobri odnosi sa Slovenijom

Odgovarajući na pitanje šta je realno kada je reč o ulasku Srbije u EU rekla je da realnost zavisi od stvari i sa jedne i sa druge strane.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Iskreno mislim da Srbija treba da nam da dobre argumente, da radi reforme ekonomske, socijalne, borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, borbu za vladavinu prava, slobodu medija. Kada sve to kažem, ne mislim da Srbija sve to radi zbog Brisela, već zbog svojih građana. To će im poboljšati život – navela je Fajon, prenose mediji.

Dodala je da u Sloveniji još postoji velika podrška i Evropskoj uniji i njenom proširenju.

Govoreći o situaciji na Kosovu i Metohiji istakla je da očekuje da sa jedne strane Priština zaustavi sve policijske akcije, a sa druge strane da Srbija, kako je rekla, svojim velikim uticajem učini sve da normalizuje situaciju i da se normalizuju odnosi za građane.

Istakla je da je dijalog veoma važan i da je Briselski sporazum obevezujući za obe strane.

Takođe i da medjunarodna zajednica i EU, odnosno Slovenija kao deo Unije, traže normalizaciju i konstruktivan pristup.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter