Izvor: AGNECIJE
10.12.2023 u 19:57
1

ŠOLC TEŠIO UPLAŠENOG BEĆIROVIĆA: „Neće biti ni brzog ni sporog razbijanja BiH“

Bošnjački član Predsedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović izjavio je da je tokom današnjeg sastanka sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom naglašeno da najviši zvaničnici Nemačke nedvosmisleno podržavaju BiH i da ističu da neće biti ni brzog ni sporog razbijanja države Bosne i Hercegovine.

„Posebnu zahvalnost Bećirović je iskazao za podršku koju bilateralno Vlada Nemačke pruža BiH kroz razvojnu pomoć u provođenju reformi i izgradnji kapaciteta u procesu evropskih integracija“, saopšteno je iz Bećirovićevog kabineta.

Bošnjački član Predsedništva istakao je da je Nemačka jedan od najznačajnijih spoljnotrgovinskih partnera BiH i da je ukupna spoljnotrgovinska razmena dve zemlje u stalnom porastu, a da je u prošlog godini iznosila rekordnih 2,8 milijardi evra.

DRITAN VESELJAK U DUŠI: Nakon proslave završetka rada bivši Crnogorski premijer veslio se i sa svojom majkom(VIDEO)

Bećirović je, dodaje se, informisao Šolca o važnosti što skorijeg otvaranja pregovora o članstvu BiH u EU, ocenivši da je će se na taj način otvoriti prostor za suštinske reforme u BiH, koje će imati pozitivne efekte na BiH ekonomiju i društvo u celini.

Posebno je izrazio zahvalnost za angažman Nemačke u okviru Berlinskog procesa.

Šolc je, naglašava se u saopštenju, istakao da je Nemačka jedan od glavnih zagovornika evropskog puta BiH i da ostaje snažan partner BiH u sprovođenju reformi, koje će obezbediti unapređenje vladavine prava, demokratije i ekonomskog razvoja zemlje.

Naglasio je i da je interes Nemačke postizanje trajne stabilnosti u regionu, kroz osiguranje evropske perspektive za sve zemlje Zapadnog Balkana.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ŠOLC TEŠIO UPLAŠENOG BEĆIROVIĆA: „Neće biti ni brzog ni sporog razbijanja BiH“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter