Izvor: Tanjug
29.09.2021 u 12:12
0

SRAMOTA, CRNA GORA HOĆE DA UKLONI POSTER SVETOG SAVE! Demokratski front: Nećemo tolerisati širenje mržnje prema srpskom narodu!

Demokratski front najoštrije je osudio pokušaj Uprave za inspekcijske poslove da iz kotorske gimnazije ukloni poster Svetog Save, jednog od najvećih ličnosti naroda, Crne Gore i svih ovih prostora i poručili da to neće tolerisati.

Iz DF-a ukazuju da je to svakako akcija čiji je cilj nastavak udara na SPC i srpski narod.

Očekivali su, kažu, da oni koji su osmislili ovu sramnu akciju i oni koji su pokušali da je sprovedu, upute izvinjenje, a ne da istrajavaju na nečemu što duboko vređa najveći procenat građana Crne Gore.

PROČITAJTE JOŠ: MESEC OKTOBAR U NARODNOM VEROVANJU: Što se list duže drži, to se zima dalje pruži!

“ Mi sigurno nećemo tolerisati ovo širenje mržnje prema srpskom narodu i SPC i tražimo od nadležnih da pozovu na odgovornost one koji stoje iza ovoga čina“, stoji u saopštenju.

Uklanjati iz škola onoga koji je doneo pismenost mogu samo nepismeni i zlonamerni, a takvi više nemaju šta da traže u ovoj Upravi, jer šire nacionalnu i versku netrpeljivost, što je i krivično delo, upozorili su u saopštenju iz Demokratskog fronta.

Nema sumnje, ističu, da su nalogodavci ciljano nameravali ovo da urade u Kotoru, koji je nekada bio uporište nemanjićke države na ovim prostorima.

„Bez sumnje, nakon Svetog Save na red bi došlo i brisanje i uklanjanje Petrovića iz svesti ovoga naroda, kao što je to i bila ideja onih koji su poraženi 30. avgusta“.

PROČITAJTE JOŠ: MITROPOLIT JOANIKIJE: Crkva mora da se brani ako se politika umeša

Ulazuju da skoro nijedna ličnost kroz istoriju nema utemeljenje u CG kao Sveti Sava.

„Mnoga ugledna bratstva u našoj zemlji ga slave kao krsnu slavu, njegovi koreni su ovde, na Prevlaci je uspostavio sedište Zetske episkopije… Čitava Crna Gora je u znaku Svetog Save, od Boke kotorske do Durmitora, i treba da bude još i više u znaku onoga koji je bio ne samo svetac, nego vodilja i temelj naroda u svim vremenima“, poručili su iz DF-a.

Ističu da bi DF isto reagovao i da je u pitanju islamska ili rimokatolička vrednost i svetinja, i zato smatraju da treba stati na put onima koji ovakvim akcijama podgrejavaju atmosferu u Crnoj Gori, a za račun bivšeg režima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter