Izvor: Tanjug
05.04.2022 u 13:19
0

SRPSKA KUĆA NIČE U MOSTARU! Dodik i Brnabićeva saopštili SJAJNE VESTI za Srbe u BiH (FOTO)

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je danas sa premijerom Srbije Anom Brnabić dogovoreno da bude nastavljena podrška Srbije srpskoj zajednici u Mostaru i celoj Federaciji BiH i najavio mogućnost da u gradu na Neretvi bude izgrađena Srpska kuća koja bi bila multifunkcionalna.

-Ostaje da operativno vidimo na koji način doći do kompletnog tog projekta izgradnje Srpske kuće u Mostaru- rekao je Dodik nakon sastanka u Vladičanskom dvoru u Mostaru sa predstavnicima Srba u ovom gradu i premijerkom Brnabić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je naveo da je i na posebnom sastanku sa Brnabićevom i na ovom zajedničkom razgovarano o tome kako Srbija može da pomogne srpskoj zajednici u Mostaru i celoj FBiH, dodajući da je ta podrška i ranije bila vidljiva.

Dodik je naglasio da su ih predstavnici srpske zajednice u Mostaru upoznali s položajem Srba, koji se ne razlikuje ništa od ranije datih ocena o tome da njihov položaj zaista nije dobar.

-Položaj srpskog naroda mora biti nesumnjivo i bez odlaganja popravljen, da bi se Srbi ovde osećali kao konstitutivan narod što ima pravo po Ustavu, na određene kvote i u zapošljavanju i učešću u javnoj vlasti, a što je sada mnogo niže od onog što vidimo u Srpskoj u zastupljenosti Hrvata i muslimana u institucijama i na lokalnom nivou- rekao je Dodik.

Ocenio je da je bila dobra atmosfera razgovora, koji treba da da rezultate u smislu finalizacije nekih projekata.

-Sećam se da smo dolazili ovde i izgradnja ovog objekta bila je misaona imenica, pa smo to uspeli i mnoge druge projekte smo rešili, a rešićemo i ove nove. Moramo pomoći našoj zajednici, to je osnovni cilj Ane Brnabić i mene ovde- naveo je Dodik.

Govoreći o projektima izgradnje aerodroma Trebinje i hidroelektrane „Buk Bijela“, Dodik je naveo da to „muslimani nepotrebno zaustavljaju na nivou zajedničkih institucija“.

-Mislim da ćemo to pitanje rešiti. Potrebne su nam svima investicije. Prioritetni projekti, što se tiče nas u Republici Srpskoj su “Buk Bijela“, aerodrom Trebinje, izgradnja auto-puteva, elektrana i to je nešto što mislimo da ne bi trebalo nikome u BiH da pravi problem -istakao je Dodik. 

On smatra da nadležnost za te razvojne projekte snose isključivo entiteti i da ukoliko oni odluče, onda zajednički nivo ne bi smeo da bude problem ili da bude osporavanja bilo čega.

-Činjenica da smo “Bratoljub“ u Bratuncu, most i okolnu strukturu radili sedam godina govori samo o tome kakva je uloga zajedničkih institucija BiH i ja verujem da to možemo da popravimo. Ne vidim razloga da neko u Sarajevu zaustavlja bilo šta i rekao sam i premijerki Srbije da ukoliko uđemo u opštu blokadu svi, onda ovde zaista neće biti ničega- poručio je Dodik.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter