Izvor: TANJUG
09.05.2024 u 19:43
1

SRPSKI ODGOVOR SPAJIĆU: Andrija Mandić najavio da će predstavnici Srba predložiti rezoluciju o Jasenovcu

Nakon što je premijer Crne Gore Milojko Spajić potvrdio da će zvanična Podgorica u Generalnoj skupštini UN glasati za Rezoluciju o Srebrenici, predsednik parlamenta Andrija Mandić je najavio da će politički predstavnici srpskog naroda predložiti usvajanje Rezolucoje o genocidu u Jasenovcu i izrazio očekivanje da će ona biti usvojena.

‘Pošto smo upravo čuli stav koji će premijer predložiti na sednici Vlade a vezano za rezoluciju o Srebrenici, srpski poslanici će predložiti Skupštini Crne Gore da usvoji Rezoluciju o Jasenovcu. Očekujemo stopostotnu podršku“, kazao je on.

Mandić je rekao da smatra da u ovom određivanju prema Srebrenici – jedan zločin kakav je Jasenovac treba da osudi i crnogorski parlament.

„Očekujem da ćemo imati podršku i vlasti i opozicije, jer mislimo da jedan takav zločin takođe treba da osudi ovaj parlement”, rekao je Mandić i dodao da osuđuje svaki zločin i ovaj u Srebrenici, naročito nad ženama i decom. Adrijan Vuksanović iz Hrvatske građanske inicijative je kazao da je Jasenovac najveća sramota hrvatskog naroda, ali da je razlika između Mandića i njega ta što će on reći da su to zločinci, dok će on Radovana Karadžića, Ratka Mladića i Slobodana Miloševića zvati herojima. „Za mene je Ante Pavelić zločinac“, rekao je Vuksanović. Mandić je na to rekao da sve one u Srebrenici koji su ubijali ratne zarobljenike smatra zločincima. „Crna Gora je i danas puna jama. Nemojte nama ili meni da pripisujete da sam ponosan na bilo kog Srbina koji je ratni zločinac. Ni najmanje“, rekao je Mandić. Amer Samilović (BS) je rekao da u Srebrenici nisu ubijani samo ratni zarobljenici, nego je, kako tvrdi, u zaštićenoj zoni ubijeno i preko 800 dece.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “SRPSKI ODGOVOR SPAJIĆU: Andrija Mandić najavio da će predstavnici Srba predložiti rezoluciju o Jasenovcu”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter