Izvor: Kurir
25.06.2024 u 11:51
0

TUŽIĆEMO SVE KOJI SU ZA OVO ODGOVORNI: Devojčica (4) pala na neobezbeđenom gradilištu u Bijelom polju

Četvorogodišnja devojčica T.V. umalo je pre dve večeri stradala kada je pala na gradskom trgu u Bijelom Polju na otvorenom gradilištu pored ostataka Hadži Danušine džamije.

Četvorogodišnja devojčica T.V. umalo je pre dve večeri stradala kada je pala na gradskom trgu u Bijelom Polju na otvorenom gradilištu pored ostataka Hadži Danušine džamije. Devojčica je zadobila povrede i ima otvoreni prelom podlaktice. Hitno je zbrinuta u Urgetnom centru bjelopoljske Opšte bolnice. Srećom, devojčica je izbegla pad na armaturu koji je mogao biti tragičanRoditelji devojčice najavljuju krivične prijave protiv odgovornih u lokalnoj upravi.

KUĆA JE BILA DEMOLIRANA, PUNA KRVI: Dalmatinski policajci zatekli uznemirujući prizor

„Ne interesuje me šta će da se radi sa gradskim trgom, ali mora ono što se radi na adekvatan način biti obeleženo i zaštićeno zaštitnom ogradom kako se nekom drugom detetu ne bi desilo ono što se desilo mom detetu. Ovde na trgu boravi veliki broj dece i tu u blizini gradilišta igraju se ništa ne sluteći. Strašno je ovo što se desilo. Ostali su neobezbeđeni šiljci armature, i ne smem ni da pomislim šta je moglo da se desi da je pala na njih. I ovako dete ima prelom podlaktice, a o traumama koje je doživelo da i ne govorim. Tužićemo sve koji su za ovo odgovorni“ kazali su ogorčeni roditelji devojčice.

Zahtev da se do 13. jula građanima vrati trg

Deo građana i Saveza boraca uputio je otvoreno pismo predsedniku Opštine Petru Smoloviću sa predlogom da, kako su kazali, gradski trg bude vraćen u prvobitno stanje.

„Od Vas, gospodine predsedniče Opštine Bijelo Polje, zahtevamo, ako ste predsednik svih građana bez obzira na versku pripadnost, da vratite građanima i popločate oskrnavljeni trg do 13. jula, kada slavimo Dan državnosti Crne Gore“ istaknuto je u pismu upućenom Smoloviću.

U pismu se dalje navodi da su radovi na podnim fontanama na gradskom trgu „očigledno obustavljeni na inicijativu Islamske zajednice, koja sada skuplja potpise za obnovu džamije čiji su ostaci pronađeni na prostoru trga u Bijelom Polju“.

„Umesto budućnosti, oni nam nude prošlost, da bi uništili suživot i toleranciju u ovoj mešovitoj sredini“ istaknuto je, između ostalog, u pismu sa potpisima građana.

Podsećamo, Islamska zajednica je za Bajram, uz dozvolu Odeljenja bezbednosti, na gradskom trgu organizovala veliki skup, a tada su sa gradilišta uklonjene ograde i drvene kućice. Nakon toga nekoliko dana ostalo je otvoreno i nezaštićeno gradilište na gradskom trgu. Juče ujutru u jutarnjim satima ponovo je na gradskom trgu postavljena zaštitna ograda, a u međuvremenu, na pločniku gradskog trga prolaznici su snimili zmiju.

Građani Bijelog Polja apeluju na predstavnike lokalne uprave da radove na gradskom trgu adekvatno obezbede jer se veliki broj dece tu igra i, kako kažu, mogu da se dese neželjene posledice.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter