Izvor: kurir
07.04.2024 u 10:50
0

U BUDVI OGROMAN BROJ PRIJAVA ZA NASILJE U PORODICI: Od početka godine procesuirano 275 osoba

Sud za prekršaje u Budvi je u prva tri meseca ove godine rešio 108 predmeta u vezi sa nasiljem u porodici i procesuirao 275 osoba, saopštio je predsednik suda Marko Đukanović.

On je rekao da je od 1. januara do 25. marta budvanski Sud za prekršaje imao ukupno u radu 251 predmet formiran po Zakonu o zaštiti od nasilja u porodici, od čega je u ovoj godini primljeno u rad 98.

„Procesuirano je 275 nasilnika, dok je ukupan broj žrtava nasilja 228“, rekao je Đukanović u saopštenju, prenose Vijesti.

Kako je istakao, za isti period, sud je rešio ukupno 108 predmeta, pa je stopa ažurnosti iznosila oko 114 odsto.

 

TRI AUTOMOBILA PALA U JEZERO: Veliki odron kod Mostara

 

„Ogromna većina novih predmeta je okončana na prvom ročištu u takozvanom ‘hitnom postupku’, a osim sankcija koje su izricane prestupnicima, ukupno je određeno 45 zaštitnih mera“, naveo je Đukanović.

On je naveo da zabrinjava činjenica da je i pored nedavne izmene krivičnog zakonodavstva u delu proširenja radnji izvršenja krivičnog dela nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici iz člana 220 Krivičnog zakonika Crne Gore, broj prekršajnih dela neznatno smanjen.

„To upućuje na veoma izraženu pojavu ovog društvenog fenomena, koja mora dobiti još snažniji institucionalni odgovor od svih nadležni

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter