Izvor: Tanjug
01.08.2020 u 15:52
0

U Glamoču obeležen dan sećanja na srpske žrtve iz 1995.

U mestu Kamen obeležen je dan sećanja na 108 srpskih boraca i civila ekshumiranih iz masovne grobnice „Kamen“, poginulih u napadu hrvatskih snaga na Glamoč 1995. godine.

Parastos žrtvama služen je u Sabornom hramu Svete Trojice u Glamoču, gde je položeno cveće kod spomen-ploče. 

PROČITAJTE JOŠ

ALARMANTNO! NESTAO DAVID IZ SVRLJIGA: Mole se građani za pomoć! (FOTO)

Otvoreni BAZENI na Tašu SPREMNI za POSETIOCE! OVO SU pravila kojih se kupači MORAJU PRIDRŽAVATI!

JEZIVE SUMNJE bačene na bivšeg predsednika Amerike! Bil Klinton posetilac „PEDOFILSKOG OSTRVA“

NESTALA Jasna Milosavljević (30) iz Kruševca! Išetala iz HITNE POMOĆI i više je niko NIJE VIDEO!

Isidora Graorac sekretar Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila rekla je za Srnu da od 108 osoba, koliko je ekshumirano iz masovne grobnice „Kamen“, pet još nije identifikovano.

Ona je dodala da predstavnici Republičke organizacije i članovi porodica žrtava svake godine odlaze u Glamoč da obeleže ovaj dan, kao i da je ovoga puta ono proteklo znantno skromnije, zbog aktuelne epidemiološke situacije.

MORATE ZNATI I OVO

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Još 330 novozaraženih, preminulo DEVET OSOBA

Boris Milošević želi da ide na PROSLAVU „Oluje, ali to NIJE DOVOLJNO: Jadranka Kosor mu uputila SRAMOTAN ZAHTEV!

Dr. KON: Odlazak na BAZEN je PRIHVATANJE RIZIKA!

U napadu hrvatskih snaga na područje Glamoča u leto 1995. godine ubijen je veliki broj srpskih vojnika i civila. Naredne godine, 16. jula, iz masovne grobnice „Kamen“ ekshumirana su tela 108 osoba.

Ovaj zločin, za koji niko još nije odgovarao, predstavljao je uvod u zločine počinjene u hrvatskoj vojno-policijskoj akciji „Oluja“.

„Kamen“ je samo jedna od masovnih grobnica koja je pronađena na području Glamoča.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter