Izvor: Tanjug
01.12.2020 u 19:33
0

U Skoplju protesti zbog izjave Zaeva, traži se ostavka

Uz zvuke sirena i transparent „Ostavka Zaeva, sloboda za narod“, nekoliko stotina građana protestovalo je danas ispred zgrade vlade u Skoplju protiv, kako kažu, prodaje istorije na koju je pristao premijer Zoran Zaev.

Protest je organizovala opoziciona stranka VMRO-DPMNE protiv stavova koje je izneo Zaev u intervjuu bugarskoj novinskoj agenciji BGNES da Makedonija i Bugarska imaju zajedničku istoriju, da je Goce Delčev heroj i za Makedonce i za Bugare, da u Severnoj Makedoniji u Drugom svetskom ratu nije bilo bugarske okupacije, nego administracije, pa se nakon toga Bugarska priklonila antifašistickoj strani, kao i da je SFR Jugoslavija bila faktor razdvajanja dve zemlje.

SAZNAJTE JOŠ…

TEŽAK UDES KOD SMEDEREVA: Sudar automobila i teretnog vozila

BRNABIĆ: Želimo da građani biraju koju žele vakcinu

VULIN: Srbija neće prepustiti ni centimetar svoje teritorije

POBEDA KOŠARKAŠA SRBIJE PROTIV FINSKE! ORLOVI na korak do EP! (FOTO)

„Prodaja svega makedonskog od strane Zorana Zaeva mora da se završi. Već nedelju dana Makedonci, građani iz cele Makedonije dižu svoj glas protiv najveće nacionalne izdaje koja se događa u našoj zemlji“, rekao je potpredsednik stranke VMRO-DPMNE Aleksandar Nikolski i zatražio hitnu ostavku i premijera, i vlade, prenela je agencija MIA.

Bugarska blokira početak pregovora Severne Makedonije sa Evropskom unijom, tvrdeći da Severna Makedonija krade bugarsku istoriju.

Prema verziji zvanične Sofije, makedonsku naciju stvorio je Tito 1944. godine, a makedonski jezik je dijalekt bugarskog.

Protesti građana se održavaju svakodnevno u svim većim gradovima u Severnoj Makedoniji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter