Izvor: Kurir
07.01.2024 u 19:07
0

„UČINILO IM SE DA SU ‘DELIJE’ ZBOG NAGLASKA“ Pretučena deca iz Hrvatske u Vukovaru, roditelji užasnuti: Tukli ih rukama i nogama

U središtu Vukovara, u subotu oko 22:25, došlo je do tuče u kojoj je više maloletnika povređeno, a neki su zadobili i teške telesne povrede.

„Policijska uprava vukovarsko-sremska je sinoć 6. januara 2024. godine primila dojavu da je u Vukovaru, Ulica Josipa Jurja Štrosmajera, oko 22:25 sati, došlo do sukoba između nekoliko osoba. Brzo je angažovana hitna medicinska pomoć i u toku je sprovođenje kriminalističko istraživanje kako bi utvrdili sve činjenice tog događaja“ stoji u saopštenju PPU vukovarsko – sremske.

Kako to i najčešće bude kod ovakvih događanja u Vukovaru u prvi trenutak se mislilo da se radi o međunacionalnom sukobu i da su se sukobile dve navijačke grupe. Međutim, ovaj put se nije to dogodilo što potvrđuju i objave roditelja neke od dece koja su pretučena. Tako u jednom od njih stoji: „Samo da se zna da je BBB Vukovar počeo i hrvatsku decu od 13-14-15 godina da premlaćuje“. Prema informacijama od članova porodice pretučene dece sve se događalo u središtu Vukovara i u trenutku kada su pretučena deca šetala gradom.

NAPAD U VUKOVARU NA BADNJE VEČE: PRETUČENO NEKOLIKO MLADIĆA od 15 godina!

„To su deca koja se znaju od prvog razreda osnovne škole. U gradu uveče šetaju gradom i druže se. To su sve deca od 15-ak godina. Njih je u društvu bilo desetak. Napali su ih stariji momci, pripadnici BBB Vukovar, koji su hodali ispred njih. Kako su nam deca prenela, oni su u jednom trenutku čuli da neko od dece ima drugačiji naglasak pa su mislili da se radi o „delijama“ – kažu sagovornici. Odmah potom su ih napali i, kako su im deca posle prenela, počela da ih tuku rukama i nogama.

Od njih desetak nekoliko njih je uspelo da pobegne ali ih je šestoro pretučeno od kojih je njih troje brutalno pretučeno i prevezeni su u KBC Osijek. Kažu kako ih je četvoro ostalo bez svesti te da deca imaju i frakture jagodičnih kostiju. Navodno da će neka od njih morati i na operacije. Nakon toga su se napadači razbežali.

„To je strašno. Pa kako ko može da dopusti ovo? Svaka čast pravim navijačima ali ovo su huligani. Među pretučenom decom su i unuci ubijenih na Ovčari. Radi nekoliko njih se govori o međunacionalnim sukobima, a to tako nije“ prenose sagovornici. Dodaju i kako su posle svega razgovarali s policijom odakle su neslužbeno doznali da je nekoliko napadača privedeno. „Grozni su komentari na portalima. Ovde treba jasno reći da su huligani Hrvati napali decu Hrvate“ ističu sagovornici.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter