Izvor:
08.12.2016 u 03:06
0

Uhapšeni ratni zločinci: Pripadnici Armije BIH držali srpsku devojčicu kao seksualnu robinju

Postupajući po nalogu tižioca Posebnog odeljenja za ratne zločine, policijski službenici SIPA su na području Sarajeva uhapsili Samira Kešmer (1974) i Mirsada Menzilovića (1975) zbog optužbe za ratni zločin seksualnog zlostavljanja.

Osumnjičeni su pod istragom Tužilaštva BiH koje ih tereti da su za vreme rata i oružanog sukoba u Bosni i Hercegovini između Armije RBiH i Vojske Republike Srpske, kao pripadnici Armije RBiH, počinili teško kršenje međunarodnog humanitarnog prava.

Oni se terete da su 1993. godine na području jednog sarajevskog naselja izvršili višestruko seksualno zlostavljanje i silovanje maloletne osobe, devojke srpske nacionalnosti koja je živela na području grada Sarajeva, koji je bio pod kontrolom Armije BiH.

Uhapšeni će tokom dana biti predati postupajućem tužiocu koji će ih ispitati a nakon čega će biti doneta odluka o pokretanju predloga za određivanje mere pritvora ili mera zabrane u skladu sa zakonom, preneo je portal Klix.ba.

Kurir
Foto: Twitter/ Radio Kameleon

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter