Izvor: Borba
15.01.2024 u 15:58
0

ISKAZANO POŠTOVANJE: Trobojka u kabinetu predsednika Crne Gore (VIDEO)

Predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić primio je danas u Skupštini Crne Gore Mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, saopšteno je iz Skupštine.

Povodom susreta, predsednik Skupštine je istakao trobojku u svom kabinetu.

„Predsednik Mandić je, pre svega, mitropolitu Joanikiju poželeo dobrodošlicu u Skupštinu Crne Gore, tom prilikom posebno ističući činjenicu da su on, kao i stranka koju predvodi uvek sa posebnim uvažavanjem tretirali ulogu mitropolita i same Crkve koja je stvorila Crnu Goru“ dodajući da su kroz njenu istoriju mitropoliti iz dinastije Petrović Njegoš osim duhovnih bili i svetovni vladari Crne Gore.

Predsednik Skupštine je mitropolita upoznao sa dinamikom rada u parlamentu, apostrofirajući činjenicu da ulaže svoj maksimum kako bi Skupština radila što efikasnije i kako bi se odluke donosile uz što veći konsenzus“, navodi se u saopštenju.

SVAĐA KOMŠIJA KAO PREKO PLOTA: Sporenja Crne Gore i Hrvatske oko broda „Jadran“ i spomen ploče na logoru za Hrvate

Mitropolit crnogorsko primorski Joanikije je, kako dodaju, saopštio da se jasno vidi da su stvari u zemlji krenule nabolje i da su svi, uključujući i Crkva primetili da novi saziv Skupštine Crne Gore donosi veoma važne odluke i ostvaruje zapažena dostignuća.

Na samom kraju sastanka, predsednik Mandić je mitropolitu Joanikiju uručio panagiju Bogorodice s malim Hristom na rukama, krst sa zlatnim lancem, časni krst, ikonu Svetog Simeona Mirotočivog, koji je rođen u nekadašnjoj Ribnici i koji je zaštitnik glavnog grada Podgorice, kao i ikonu Svetog Save.

Mitropolit crnogorsko-primorski je predsedniku Mandiću uručio reprint Miroslavljevog jevanđelja, istakavši da je to najvredniji i najstariji srpski srednjevekovni ćirilični spomenik koji je rukopisan na prostoru današnje Crne Gore i neraskidivo vezan za nju“, zaključeno je u saopštenju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter