Izvor: Novosti
10.02.2024 u 23:30
8

USTAŠKI PROJEKAT ZATIRANJA SRPSTVA U PUNOM JEKU: MINISTAR VESIĆ prikazao SKANDALOZNI ATLAS HRVATA u kom je SRBIJA BEZ 15 ODSTO TERITORIJE! FOTO

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić tražio je da Dečji atlas u izdanju hrvatskog izdavača Egmont bude povučena iz prodaje budući da je na mapi Srbija prikazana bez južne pokrajine Kosova i Metohije.

– Prijatelj mi je poslao slike Dečjeg atlasa sveta u izdanju hrvatskog izdavača Egmont koji se prodaje u radnjama Dexy Co u Beogradu.

Srbija je u ovom atlasu prikazana kao država kojoj nedostaje 15% teritorije! Ne ulazim u to da li se radi o previdu izdavača, Frojdovskoj omašci ili postupku sa predumišljajem, ali potpuno je neprihvatljivo da se ovakva knjiga prodaje u knjižarama usred Beograda. I to deci čija svest o sopstvenom narodu i državi treba tek da bude oblikovana.

Pitam se da li bi knjiga bilo kog srpskog izdavača koja osuđuje „Oluju“ i proterivanje stotine hiljada Srba iz Hrvatske mogla da se prodaje deci u Zagrebu.

Zato zahtevam od nadležnih institucija da reaguju i da ova knjiga što pre bude povučena iz prodaje.

Dečji atlas sam po sebi nije nikakav problem, naprotiv, zalažem se za to da deca što više čitaju i uče iz štampanih knjiga, ali zadatak nadležnih je da im omoguće da uče iz knjiga koje poštuju Ustav naše zemlje i međunarodno pravo koji Srbiju tretiraju kao suverenu i celovitu državu – napisao je Vesić na Fejsbuku.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

8 thoughts on “USTAŠKI PROJEKAT ZATIRANJA SRPSTVA U PUNOM JEKU: MINISTAR VESIĆ prikazao SKANDALOZNI ATLAS HRVATA u kom je SRBIJA BEZ 15 ODSTO TERITORIJE! FOTO”

  1. ZAŠTO DA SE LJUTIMO KADA JE TO ISTINA . NIKO NA KOSOVO NE MOŽE UĆI NENAJAVLJEN , PA KAKO JE TO NAŠE .
    KADA SU D. ĆOSIĆ I PANIĆ PREDLAGALI DA SE KOSOVO PODELI I PRIŠTINA PRIPADALA SRBIJI , PROGLAŠEN JE NACIONALNIM IZDAJNIKOM .
    JEDNO ZNAM DA SRPSKI NAROD NEĆE DOZVOLITI NIKOME DA POTPIŠE NEZAVISNOST KOSOVA !

    0
    0
    Odgovori
  2. E pa, Hrvatska je članica EU a „težimo“ ka tome da postanemo član evropske porodice i kao država parija, moramo se naviknuti na „evropske vrednosti“. Dakle, počeli su sa povješću srpske istorije i sad smo prešli na geografiju. Nema nazad. Živela Srbija!

    0
    0
    Odgovori
  3. Polako docice maca na vratanca.Srbi im oslobadjali Istru ,dalmaciju,poklonili im Srpski Dubrovnik.Ne licno mi Srbi nego onaj srbomrzac josip broz.Sve ce to da bude vraceno pravim vlasnicima,Italijanima i nama.

    0
    0
    Odgovori
  4. Čačkaju srbe po ranama kad budu ranjenu zver raspalili proćiće ko Ukrajinci nće im pomći ni Ameri moraće bežati kod fašista Švabsa ako ih dotle Rujkonr pocepa za sva vremena a na dobrom su putu nisu se nmm

    0
    0
    Odgovori
  5. Čačkaju srbe po ranama kad budu ranjenu zver raspalili proćiće ko Ukrajinci nće im pomći ni Ameri moraće bežati kod fašista Švabsa ako ih dotle Rujkonr pocepa za sva vremena a na dobrom su putu nisu se nmm

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter