14°C

Beograd

Photo: Printscreen/Telegram Sputnik Srbija

Izvor: Sputnik Srbija

PROIZVEDENI U SSSR-u, A OBARAJU NAJMODERNIJE DRONOVE: Snimak raketnih sistema „osa-AKM“ koje Rusi koriste u borbi (VIDEO)

Ruska vojska tokom specijalne operacije u Ukrajini aktivno koristi protivavionske raketne sisteme „osa-AKM“. Iako su proizvedeni još u SSSR-u, sistemi odlično obavljaju zadatke izviđanja vazdušne situacije, određivanja koordinata ciljeva i njihovog uništavanja.

Pored toga, sistemi s lakoćom obaraju i savremene bespilotne letelice protivnika, zbog čega je aktivnost ukrajinskih dronova primetno smanjena.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Naš glavni zadatak je da štitimo našu vojsku od protivnika iz vazduha, posebno od bespilotnih letelica. Poslednjih meseci smanjena je aktivnost dronova koji su počeli da zaobilaze jedinice PVO gde rade protivavionski raketni sistemi kako bi izbegli gubitke“, objašnjava komandant divizije sistema „osa AKM“.

MEDIJI: ŠOLC NE DOZVOLJAVA NACIONALIZACIJU! Plaši se reakcije Putina!

Oficir ukazuje na važnu prednost „ose“, a to je mobilnost. Za prelazak vodenih površina protivavionskom raketnom sistemu nisu potrebni ni obični ni pontonski mostovi.

„Za ovaj raketni sistem potrebna je samo obala sa blagim nagibom i, naravno, da postoji izlaz iz vode. Daljina je nebitna – može preći preko svake reke“, kaže oficir.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar