Izvor: Alo
24.04.2024 u 19:44
0

U UKRAJINI JE OSTALO MALO ODBRANE: Ako padne Časov Jar…

Britanski analitičar Merkuris rekao je da bi gubitak Časova Jara uništio celokupnu odbranu Oružanih snaga Ukrajine u Donbasu i doveo do pobede Rusije, što bi dovelo do teške krize u angažovanju Zapada jer je Rusima ostala poslednja granica.

U međuvremenu, u redovima Oružanih snaga Ukrajine nezadovoljstvo se približava granici – ukrajinski mediji su govorili o onima koji su po komandi već „spremni da odu u Kijev“.

Kako prenose Ruske novine, britanski analitičar Aleksandar Merkuris rekao je da je u Ukrajini ostalo malo odbrane, a još manje od morala ukrajinskih vojnika, koje je Politiko ranije nazvao najnezamenljivijim resursom Kijeva.

Komanda Oružanih snaga Ukrajine i vladini zvaničnici su previše verovali u Časov Jar, a to će, kako sledi iz izjave stručnjaka, biti fatalna greška.

Ako padne Časov Jar, biće kriza za Ukrajince. Ovo se ranije nije dešavalo. I bićemo u pravu kada govorimo o neizbežnom kolapsu ukrajinske odbrambene linije u Donbasu i okončanju ove bitke pobedom Rusije, rekao je Merkuris.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter