Izvor:
02.08.2017 u 15:32
0

BIZARNO: Hteo da poveća penis pa preminuo na operacionom stolu!

Iako je ovo prvi slučaj smrti usled ovakvog postupka, urolozi kažu da gotovo svaki slučaj ostavlja posledice.

Muškarac (30) u Švedskoj podvrgnuo se operaciji povećanja penisa, ali je usled komplikacija na operativnom stolu preminuo.

Naime, lekari su rešili da izvedu hirurški zahvat kojim bi mu salo iz stomaka prebacili u penis. Plastični hirurzi prvo su produžili penis, što uključuje zarezivanje u podnožju penisa kako bi se olabavio ligament. Zatim su započeli sa povećanjem i planirali da ubrizgaju dve doze masnih ćelija. Ipak, pre no što su dovršili ubrizgavanje, pacijentu se naglo ubrzao puls, smanjio se nivo kiseonika, a krvni pritisak mu je pao – potom je doživeo i infarkt!

Lekari su odmah pokušali da ožive pacijenta, prebacili su ga u sobu za hitne slučajeve, ali mu nažalost nije bilo spasa pa je umro u roku od dva sata.

Pacijent, koji je imao blagu astmu, umro je od masne embolije. To se događa kada masno tkivo prolazi kroz krvotok i ulazi u pluća.

Iako je ovo prvi slučaj smrti usled ovakvog postupka, stručnjaci kažu da gotovo svaki slučaj ostavlja posledice.

– To je potpuno bespotrebna procedura koja nikad ne pali, već samo unakazi čoveka, a može i da vas ubije – smatra urolog Tobijas Koler.

Telegraf
Foto: pexels.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter