Izvor: Tanjug
03.08.2021 u 13:26
0

BOING LANSIRA novu svemirsku kapsulu CST – 100 Starliner

Američka kompanija „Boing“ danas će ponovo lansirati svoju novu svemirsku kapsulu „CST-100 Starliner“ koja će poleteti sa svemirske baze na Floridi.

VAŽNO:

VUČIĆ: NOVA NOVČANA POMOĆ I U SEPTEMBRU I OKTOBRU!

BATA JUGOVIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“ O MAFIJAŠKOM UDARU NA VUČIĆA: Rat nije završen hapšenjem Belivuka, odsečen je samo krak Kavačkog klana – ČEKAJU NAS TEŠKA VREMENA!

VUČIĆ OBIŠAO RADOVE U KLINIČKOM CENTRU: Ovako nismo ulagali 60 godina – Srbija će imati jedan od NAJMODERNIJIH CENTARA U EVROPI (FOTO, VIDEO)

To će biti drugi probni let te kapsule, na kojem neće biti ljudske posade.

Prethodna demonstracija iz 2019. godine suočila sa sa softverskim problemom koji je gotovo doveo do gubitka kapsule.

Kapsula „Starliner“ će poleteti u orbitu na raketi „Atlas-5“ sa svemirske stanice Kejp Kanaveral na Floridi, a poletanje je zakazano za 13.20 časova po lokalnom vremenu.

Kontrolori su planirali lansiranje još za petak prošle nedelje, ali je greška u vezi sa novoinstaliranim ruskim modulom na Međunarodnoj svemirskoj stanici dovela do 4-dnevnog odlaganja.

Američka svemirska agencija (NASA) dala je tehničku i finansijsku podršku „Boingu“ i kompaniji „Spejs x“ kako bi im pomogla u razvoju novih kapsula.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter