Izvor: Happy BSC
04.03.2022 u 11:30
0

Ceo svet zna za Teslu, a malo ko zna ko je bila Marica Tesla. Ovo je priča o njoj

Marica Kosanović (devojačko Tesla) bila je sestra srpskog najpoznatijeg naučnika Nikole Tesle. Rođena je u Smiljanu 1858. godine. Bila je veoma obrazovana, imala talenta za matematiku i pričala nekoliko stranih jezika, izmešu ostalog pričala je tečno nemački, francuski, italijanski i češki. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kako Tesla muzej navodi, Marica se udala za plaščanskog protu Nikolu Kosanovića sa kojim je dobila četiri sina – Dragišu, Ljubišu, Milutina i Savu Kosanovića. Marica je u 41. godini ostala udovica, ali se uvek trudila da obezbedi visoko obrazovanje svojim sinovima. Nijedan od njenih sinova se nije oženio, pa je porodica ostala bez potomaka. 

Umrla je 1938. godine, a do kraja života je ostala u bliskim odnosima sa bratom Nikolom Teslom sa kojim se Tesla od sve svoje rodbine najviše dopisivao. 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter