Izvor:
04.04.2017 u 13:27
0

FANTASTIČNI SAVETI: Očistite išarani zid, vratite sjaj srebru i još mnogo toga uz pomoć PASTE ZA ZUBE!

Da li ste ikada razmišljali o tome da pastu za zube možete da iskoristite i za još nešto pored pranja zuba? Osim što je jako bitna za higijenu i lepotu zuba i usne duplje, pasta može i da posluži kao pomoćnik u održavanju doma. Zahvaljujući kombinaciji blagog abrazivnog sredstva i antibakterijskih sastojaka pasta za zube može da bude najbolji saveznik u borbi protiv prljavštine, ali i za još po nešto… Pogledajte naš mali vodič i saznajte u kojim situacijama pasta za zube može da vam uskoči u pomoć.

Površine od hroma – Slavine u vašem kupatilu i kuhinji zablistaće starim sjajem, ako ih očistite sa malo paste za zube, a zatim izglancate mekom krpom dok ne dobiju savršen sjaj.

Srebro Nanesite malo paste za zube na krpicu kojom ćete istrljati nakit od srebra, zatim ga isperite vodom i izglancajte suvom krpom.

Srebru ćete tako vratiti stari sjaj i izgledaće kao novo! Na isti način možete čistiti i nakit od bižuterije, a naročito narukvice sata.

Patike – Ako su vaše omiljene platnene patike prljave pomešajte malo paste za zube, sode bikarbone i vode, pa dobijenom mešavinom istrljajte površinu tekstila. Ostavite da odstoji, pa isperite i ostavite da se osuše na suncu.

Komadićem vate na koji ste stavili malo paste za zube lako ćete očistiti mrlje na kožnoj obući kao i sve fleke sa gumenih površina obuće.

Bebi posude Nakon određenog vremena bebi flašice poprime miris mleka koji nakon nekog vremena postane neprijatan.

Da biste ga uklonile nanesite malo paste za zube na četku za pranje flaša i istrljajte, pa temeljno isperite. Neprijatni mirisi će nestati.

Zid Da li imate decu koja s vremena na vreme svoje umetničke sklonost pokazuju na zidu dnevne sobe?

Da biste efikasno uklonile tragove šaranja, nanesite malo paste za zube na magičnu krpu, pa istrljajte zidove.

Plastika – Ako ste plastične činije izgrebali nožem ili viljuškom ili postoje ogrebotine na drugim predmetima od plastike u vašem domu možete da ih ublažite tako što ćete oštećenu površinu ispolirati pastom za zube.

Isto uradite i sa ekranom mobilnog telefona.

Pegla Ukoliko se površina vaše pegle za veš uprljala i na njoj su zagoreli ostaci tkanine, pasta za zube vam može pomoći da je ispolirate.

Na hladnu površinu pegle nanesite pastu, pa je dobro istrljajte, a zatim očistite magičnom krpom.

Neprijatni mirisi – Posle seckanja luka, vaše ruke mogu neprijatno da mirišu. Istrljajte ih sa malo paste za zube, dobro isperite i miris će nestati.

Bubuljice Ako vam je na licu izašla bubuljice najgore što možete da radite jeste da je gnjavite i pipkate prstima. Umesto toga strpite se, nanesite malo paste za zube ali samo na površinu bubuljice, nikako i na okolnu kožu jer će kao i bubuljicu pasta za zube isušiti i kožu.

Opekotine – Ukoliko ste se opekli što pre na opekotinu nanesite pastu za zube koja će umiriti i omekšati vašu kožu. Ovo koristite samo za blaže opekotine.

Izvor: mogujatosama.rs
Foto: Twitter/BrzeVijestiNET

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter