Izvor:
31.07.2017 u 18:32
0

MALA HEROINA: Devojčica preživela sama 6 DANA u SIBIRSKOJ ŠUMI! (VIDEO)

14-godišnja devojčica iz Rusije Jana Tomačeva preživela je sama šest dana u sibirskoj šumi nakon što se izgubila dok je brala bobice.

RT javlja da je Tomačeva pronađena u nedelju u ruskoj Krasnojarsk oblasti nakon šest dana potrage.

U potrazi je učestvovalo više stotina ljudi – spasioci, volonteri, preko 230 policajaca, članova Nacionalne garde i vojske. Takođe, bilo je korišćeno 17 vozila, helikopter i dronovi.

Kako se navodi, devojčica je bila veoma iscrpljena kada su je pronašli i očekuje se da bude prebačena u bolnicu.

Nestala je u ponedeljak kada je sa majkom i starijim sestrama otišla da bere bobice. Razišle su se kako bi ubrale što više, a uveče se Jana Tomačeva nije vratila.

„Devojčica se izgubila u veoma divljoj oblasti, šuma je tamo kao zid. Dovoljno je da hodate deset kilometara i da ništa posle ne vidite“, rekao je jedan od spasilaca.

Osim toga, ističe se i da je u toj oblasti trava toliko visoka da je iz vazduha gotovo nemoguće videti ikoga.

„Čak i da je na dva metra od tebe ne biste je primetili“, navode iz grupe koja je organizovala potragu volontera.

Nakon prva dva dana potrage situacija se dodatno zakomplikovala – pala je velika kiša i psi su trag devojčice izgubili u blatu.

Međutim, kako piše RT, devojčici su bobice i pečurke koje je pronašla pomogle da preživi. Takođe, ističu i da je uspela da izbegne veliki broj komaraca, divljih mačaka i medveda kojih ima mnogo u toj oblasti.

Izvor:b92.net
Foto:Maxpixel.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter