Izvor:
09.08.2017 u 19:03
0

NEODOLJIVO: U Kini se nalzi solarna elektrana u obliku pande!

Ljubav Kineza prema pandama odavno je poznata. Najmnogoljudnija zemlja na svetu ulaže velika sredstva u podizanje populacije ove vrste medveda, a popularizaciju pandi podigli su na novi nivo izgradnjom jedne specijalne solarne elektrane.

Prva solarna elektrana u obliku pande kod grada Datonga, na površini od 248 ari, nedavon je priključena na elektromrežu.

Elektrana ima kapacitet od 100 megavata, a očekuje se da u narednih 25 godina proizvede 3,2 milijarde kilovatčasova električne energije. Ta količina proizvodene struje pomoću sunčevih zraka je ekvivaletna spaljivanju 1,056 milijardi tona uglja u termoelektranama, čime se za 2,74 miliona tona smanjuje količina emisije ugljendioksida.

Solarne elektrane u oblik pande je projekat koji je pokrenula Agencija za razvoj Ujedinjenih nacija, a očekuje se i da ima veliki uticaj na mlade ljudi kako bi ih animirali da se aktivnije uključe u razvoj održiviih tehnologija.

Izvor: Alo
Foto: printsreen/instagram/knowledgeandfacts

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter