Izvor:
01.02.2019 u 10:13
0

OVE STVARI VAM STJUARDESA NIKAD NEĆE REĆI: Otkrijte šta se krije iza zavese za vreme leta!

Šta se događa iza zavese? Stvari koje vam stjuardese nikada neće otkriti. Kad se dignete među oblake, osoblje verovatno ni ne primećujete, ali šta se zaista događa iza zavese? Bilo da putujemo sat ili dva ili možda dvanaest sati do nekog udaljenog odredišta, svi koji volimo putovanja i nastojimo upoznati svet što bolje barem jednom godišnje koristimo usluge aerotransporta.

Stjuardese nas posluže, piloti upale motore i avion odleti u nebeska prostranstva, ali šta to sve zna osoblje i ne želi podeliti sa nama? Ova pitanja su zanimala i jednog korisnika stranice quara.com, koji je neka pitanja postavio avionskom osoblju. Odgovore koje je dobio, odlučio je podeliti…

1. Osoblje o vama zna mnogo više nego što mislite

Osoblje poseduje kratki opis svakog putnika na letu. Naravno, danas je takav popis u digitalnom obliku, pa ga stjuardese mogu svake sekunde proveriti na mobilnom. Upoznati su sa time ukoliko imate neke posebne potrebe, ali i time koja vam je krajnja destinacija, u slučaju da negde presedate.

2. Nisu plaćeni dobro kao što mislite

Kabinsko osoblje nije plaćeno za vreme pre leta. Ako je suditi prema jednoj anonimnoj ispovesti, vreme od dva sata pre leta, koje moraju provoditi na aerodromu, nije im uopšte plaćeno.

3. Kašnjenje je loše za vas, ali još gore za njih

Kašnjenje je rekli bismo, mnogo gore za osoblje. Svaki sat kašnjenja znači manje vremena za odmor pre drugog leta.

4. Ne hodajte uokolo bez cipela

Stjuardese često ne mogu verovati da deo putnika bez cipela hoda po avionu, na primer kad odlazi na WC. Naime, podovi u avionu, uprkos trudu, sigurno nisu dovoljno čisti.

5. Ako avion padne u more, teško da su šanse za preživljavanje išta veće

U slučaju da se avion sruši u more, možda se čak smanjuju šanse za preživljavanjem. Ako vas ne ubije sam udar, postoji verovatnoća da ćete se udaviti, pri čemu će pomoći hladnoća i iscrpljenost… Tako da zapravo, ako avion pada, manje je važna čvrstoća tla.

6. Na kraju, sedište na kojem sedite može poslužiti kao plutajuća daska

Ovo je dobro znati u slučaju da se ipak srušite u more…

Izvor: Opušteno.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter