Izvor:
27.07.2017 u 20:33
0

PRIČA KOJA ĆE VAS RASPLAKATI: Ovaj pas i nakon smrti gazdarice svakog dana dolazi u njenu crkvu! (VIDEO)

Srceparajuća priča o vernom psu Tomiju prije nekoliko je godina punila naslovnice u Italiji. Trinaestogodišnji nemački ovčar osvojio je srca javnosti kada je nakon smrti svoje vlasnice Marije Loći počeo da ide u crkvu u kojoj se održavao deo komemoracije.

Sveštenici su mu dopustili da uđe u crkvu Santa Marija Asunta, a pas je kasnije počeo da dolazi na sve mise, krštenja, venčanja i mise zadušnice. Ne zna se je li na taj način čekao da mu se vlasnica vrati ili je samo hteo da joj oda počast.

Marija Loći je udomila Tomija nakon što ga je pronašla napuštenog na jednoj livadi. Kad je umrla, pas Tomi je išao za njenim sandukom dok su ga nosili u crkvu. Niko od okupljenih nije imao srca da ga otera jer su znali da je svoju vlasnicu obožavao, baš kao i ona njega.

Iz dana u dan je dolazio u crkvu kada bi čuo zvona. Uvek je mirno sedeo ispred oltara, okrenut prema ljudima. Sveštenik Donato Pana pohvalio je Tomija i rekao da je uvek bio miran i da nikad nije ometao njega i ostale vernike. Čak mu je u zimskim mesecima ostavljao otvorena vrata kako bi mogao da uđe u crkvu i da se ugreje.

Nažalost, samo nekoliko meseci nakon smrti vlasnice, nemački ovčar Tomi je uginuo. Veterinari su rekli da ga je izdalo srce.

Izvor:b92.net
Foto:Youtube/teletechnology

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter