Izvor: Tanjug
19.12.2021 u 17:39
0

PRONAĐEN ZLATNI RUDNIK: Skeleti pet mamuta iz vremena ledenog doba otkriven u Londonu

Skeleti pet mamuta iz vremena ledenog doba, dobro očuvani, otkriveni su u blizini engleskog grada Svindona, na iznenađenje arheologa i paleontologa.

U blizini Svindona otkopani su veliki ostaci dvoje odraslih, dvoje malih i bebe koji su lutali pre 200.000 godina, zajedno sa oruđem koje su koristili neandertalci, a koji su verovatno lovili ove životinje teške 10 tona.

Očekuje se da će biti pronađeno još ostataka, jer je samo delić ogromnog lokaliteta, kamenoloma šljunka, iskopan, a sudeći po kvalitetu nalaza, nalazište je “zlatni rudnik“.

Navodi se da će ovaj pronalazak ponuditi nove tragove o tome kako su naši preci neandertalci živeli u teškim uslovima na teritoriji današnje Velike Britanije za vreme ledenog doba, perioda praistorije o kojem se malo zna.

Evolucioni biolog i profesor Ben Garod rekao je da je ovo jedno od najvažnijih otkrića u britanskoj paleontologiji.

Takođe je istakao da je veoma važno da sada možemo da znamo kako su klimatske promene uticale na okruženje, ekosisteme i biljne i životinjeske vrste.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter