Izvor: Novosti
31.08.2021 u 14:49
0

RECEPT ZA SAVRŠENO TELO: Lagane vezbe za jaka leđa i stomak

Ako želite da budete kao struna neophodno je da vežbate najmanje tri puta nedeljno.

Zategnuti mišići stomaka, leđa, ruku i nogu su uslov za besprekornu telesnu formu. Pri tome, ključno je da radite vežbe koje angažuju sve mišićne grupe. Ka cilju do zategnutog tela bitan je i zdrav jelovnik, koji podrazumeva sve grupe namirnica, ali u ograničenim količinama.

VAŽNO: 

MALAGURSKI U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Nema spasioca ni krivca, samo i jedino SAMI možemo da menjamo stvari na BOLJE

PUTEVI SRBIJE PORUČUJU: Evo gde su radovi na putu

PAJIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Krivokapić kreira podeljeno društvo – U CRNOJ GORI RADI KO ŠTA HOĆE!

Kada uskladite redovne treninge i izbalansiran jelovnik trebalo bi da postignete i dobro mentalno stanje, odnosno da stalno pronalazite motiv da nastavite sa navikama koje, osim dobrog izgleda, čuvaju i zdravlje.

Iako trenirate ne znači da možete da jedete koliko hoćete, već koliko je potrebno.

Da biste bili zategnuti kao struna predlažemo vam univerzalne vežbe za jačanje stomaka, leđa, nogu, ruku i grudi.

Savet je da ih izvodite u ujednačenom ritmu, što znači da opušteno dišete i ne pravite brze, nagle i „seckajuće“ pokrete, već da kontrolišete snagu i izdržljivost mišića. NJima ćete na najbolji način ojačati celokupnu muskulaturu i stvoriti uslov i za bavljenje drugim sportovima.

Leđa

Lezite na stomak, istovremeno podižite ruke i trup u visinu i jednu nogu. Spustite se u početni položaj pa ponovite vežbu sa suprotnom nogom. Ponovite u tri serije od osam do 10 puta.

Stomak

Lezite na leđa sa savijenim nogama. U rukama držite traku ili kanap. Podižite gornji deo tela od podloge i savijene noge istovremeno, a traku provlačite ispod nogu čime ćete povećati opterećenje, odnosno amplitudu podizanja. Ovo je najteža varijanta vežbe za jačanje trbušnih mišića, pa se zato savetuje naprednim rekreativcima. Lakša varijanta je ako naizmenično podižete jednu, pa drugu nogu sa provlačenjem trake. Ponovite vežbu u tri serije od osam do 10 puta.

Ruke i grudi

Lezite na stomak i dlanove postavite ispod ramena. Noge savijte u kolenima. Podižite gornji deo tela snažnim odgurivanjem od podloge. Ponovite osam do 10 puta u tri serije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter