Izvor:
01.03.2017 u 04:39
0

RUSIJA U PANICI: Deca izvršavaju samoubistva zbog VIDEO-IGRE! (FOTO)

Dve tinejdžerke iz Rusije su izvršile samoubistvo skočivši sa vrha zgrade u gradu Ust-Iljmisk, nakon što su učestvovale u jednoj igrici preko društvene mreže, koja je, kako navode državni istražitelji, "okidač" za kobne događaje koji preplavljuju Rusiju.

Policija trenutno istražije slučaj, a veruje se da je stravičan događaj posledica tzv. "Blue Whale" igrice za kojom je u poslednje vreme prava pomama među mlađom populacijom.

Tinejdžeri izvršavaju razne zadatke tokom učestvovanja u igrici, poput samopovreviđivanja (sečenja samog sebe), gledanja horor filmova, iscrtavanje žiletom na svojim podlakticama oblike velikih kitova, a zatim nakon nakon 50 dana igre dobiju završni zadatak, da ubijaju sebe, piše "Daily mail".

Julija Konstantivnova (15) i Veronika Volkova (16), su skočile pravo u smrt sa zgrade u stambenoj četvrti u gradu Ust-Iljimsk.

Devojčica Ekatarina (15) je još jedna žrtva ove igrice, međutim, uspela je da preživi pad sa zgrade u kojoj živi u Krasnojarsku. Samo dva dana pre, četrnaestogodišnja devojčica iz Čite se bacila ispod voza.

U svim slučajevima državni istražitelji su zaključili da je "ubilačka igrica" bila okidač za kobne događaje.

Julija je ostavila poruku "Kraj" na svom profilu na jednoj društvenoj mreži, a nešto ranije pre tog statusa je postavila sliku velikog plavog kita. Često je postavljala veoma depresivne statuse, poput: "Da li se osećate kao da postepeno postajete beskorisni?" ili "Ja sam samo duh".

Kako piše "Daily Mail", dva tinejdžera su privedena u policiju pošto su navodno snimali tragično dvostruko samoubistvo Julije i Veronike.

Policija istražuje sve slučajeve i posebno se bazira na istraživanju društvenih medija, ispitivanju prijatelja, komšija i porodice nastradalih žrtava kao i onih koji su mogli kobno da skončaju, ali su na srećom sprečeni od strane svojih bližnjih.

Prošle godine je uhapšen jedan od organizatora ovakvih igrica i stranica na društvenim mrežama, dvadesetogodišnji Filip Budekin, koji je delovao između 2013-2016. godine.

Blic
Foto: Siberian/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter