Izvor: zenskimagazin.rs
27.04.2022 u 14:36
0

Saznajte da li vaš kućni ljubimac sme da jede OVO VOĆE!

Moglo bi se reći da psi imaju vrlo turbulentan odnos sa narom.

Naime, kada profesionalci uzmu ovo voće i pretvore ga u visokokvalitetnu hranu za pse, to je sasvim u redu. Međutim, kada vaš pas zgrabi sirovi nar sa stola, sažvaće ga i proguta, budite spremni za brojne epizode povraćanja i dijareje. Iako ćete dakle pronaći članke koji ističu zdravstvene prednosti nara, to se odnosi na ljude, a ne na pse. Naša i pseća tela ne razlažu hranljive materije na isti način. Ono što je za jedne korisno, za druge može da bude štetno.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Istinite ISPOVESTI ljudi koji su preživeli NAPAD DIVLJIH ŽIVOTINJA: „Telo mi se raspadalo, čuo sam kako mi žvaće kosti“

Dakle, da li psi mogu da jedu nar?

Iako nar potiče iz porodice biljaka koja nije toksična za pse, preporučljivo je da izbegavate da hranite svog psa sirovim narom. Konzumiranje ovog voća u većoj količini može uznemiriti stomak vašeg ljubimca. Nar je poznat po velikoj količini vitamina C, K i vlakana u sebi, ali i pored toga nije poželjan u psećoj ishrani u sirovom obliku.

Da li je nar fatalan za pse?

Tehnički, semenke nara nisu otrovne za pse poput drugih namirnica. Malo je verovatno da će doći do otkazivanja organa u sistemu vašeg ljubimca ili do smrti nakon konzumiranja ovog voća. Za razliku od nara, grožđe i grožđice su te koje mogu da dovedu do otkazivanja bubrega kod pasa. S druge strane nar je taj koji može da izazove probleme sa varenjem. Šanse su da će vaš ljubimac ako pojede nar, isti u najvećoj meri da povrati. Slično kao i žir, semenke nara sadrže tanine, koji mogu izazvati stomačne probleme kod pasa, koji se manifestuju u vidu dijareje i povraćanja. Kora nara, s druge strane takođe predstavlja opasnost za pse jer može da dovede do gušenja.

Kako znati kada je vreme za veterinara?

Ako sumnjate da je vaš pas pojeo nekoliko semenki nara, poželjno je da ga pratite nekoliko sati. Obezbedite mu dovoljno sveže vode, jer bi mogao da dehidrira ako dobije obimnije dijareje i povrati više puta. Takođe, trebalo bi da imate u vidu da neće svaki pas nužno imati uznemiren stomak nakon što je pojeo par semenki nara. Ukoliko se dogodi da pas pojede ceo nar, nužno je da odmah pozovete veterinara.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter