Izvor: objektiv, happy bsc
29.03.2022 u 10:39
0

TUŽILA MUŽA JER JOJ JE OD BRAKA PROPALA KARIJERA: Odluka suda zgranula sve, žena je sada TEŽA ZA 200.000 EVRA!

Argentinska Nacionalna komora za žalbe potvrdila je presudu kojom se muškarcu nalaže da isplati skoro 200.000 evra svojoj bivšoj supruzi, diplomiranoj ekonomistkinji koja se gotovo 30 godina posvetila isključivo kućnim poslovima, prenosi argentinski Clarin.

Tako visoka novčana odšteta nikada nije dodeljena, a supružnici su bili braku od 1982. do 2009. godine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Dok je muškarac radio, žena se posvetila podizanju dece i obavljanju kućnih poslova, a nakon razvoda žena je želela odštetu jer skoro tri decenije nije mogla zbog braka da se posveti karijeri za šta se školovala.

– Ekonomska zavisnost žena od svojih muževa jedan je od središnjih mehanizama kojim su žene podređene u društvu. U većini porodica žene i dalje uglavnom preuzimaju teret kućnih poslova i brige o deci, čak i kada obavljaju neku spolju delatnost – navodi se u presudi.

Ni nakon razvoda nisu bili ravnopravni. Dok je žena prolazila kroz ekonomske poteškoće, njen bivši suprug se navodno “dobro zabavljao”.

– Nakon 27 godina braka, tuženi ju je napustio u starosti od 60 godina, u kojoj žene ostvaruju penziju, uskraćujući joj ulazak na tržište rada – stoji u tekstu, na temelju iskaza tužiteljke.

Građansko veće odredilo je novčanu naknadu za pojedinačni iznos od osam miliona pezosa, u korist žene.

„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter