Izvor: Objektiv
26.12.2021 u 12:43
0

UKRASNI VENČIĆI SU SIMBOL PRAZNIKA: Evo kako se prave (FOTO+VIDEO)

Kao u filmovima

Poslednjih godina, sve više ljudi se trudi da ukrasi dom po uzoru na stare božićne filmove.

Ukoliko ste ljubitelj tih filmova, sigurno ste primetili da se na svakom koraku u pitoresknim američkim gradićima mogu naći ukrasni venčići, pravljeni od granja i ukrašeni raznim trakama, kuglama i ukrasima.

Venčići kod pripadnika rimokatoličke crkve i protestanata, predstavljaju krunu od trnja, koju je Isus Hristos nosio prilikom raspeća.

Veruje se da se kačenjem ovog venčića na vrata, priziva Isus u dom. Crvene grančice koje se umeću u venac, predstavljaju Isusovu krv, a zelene grane koje preovlađuju simbolišu večni život.

Ovi venčići se prave veoma jednostavno.

Za osnovu vam je potrebno granje vrbe, ili bilo koje drugo savitljivo granje. Vrba je svakako preporučljiva, jer se lako nalazi, savitljiva je i dovoljno čvrsta.

Takođe, žica može biti adekvatna zamena.

Grane se savijaju i prepliću, a u njih se ubadaju manje grane zimzelenog bilja. Ostatak dekorisanja je stvar vašeg izbora.

Tu se mogu naći raznobojne trake, šljokice, suvo ili sveže cveće, novogodišnje kugle i slično, sve u zavisnosti toga da li ste više ljubitelj tradicije, prirode ili savremenih ideja.

U videu koji sledi, možete videti kako se prelepi božićni venčići prave.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter