Izvor:
27.03.2017 u 18:12
0

(VIDEO) Procurele bračne tajne: TITO BIO OBIČAN PAPUČAR, JOVANKA MU NIJE DALA NI DA SPAVA!

"Bila sam okružena njegovom velikom pažnjom. Ne mogu da se požalim na Titovo ponašanje prema meni, tih poslednjih dana. Bio je vrlo korektan. On je mene voleo, onako iskreno…Znao je da bude pažljiv. Puno sam puta pričala o tome kako je dvadeset i više godina svakog jutra kuvao kafu meni i sebi. Imali smo poslugu, konobare, sve to. Ali ne, on bi to napravio i meni doneo. Volela sam ujutru da spavam i on bi to svakog dan uradio. Rano se dizao, uzimao novine. Dvadeset godina je to činio za mene", rekla je Jovanka jednoj poznatoj beogradskoj novinarki koja je imala priliku da uđe u njen dom.

Ponašala se poput kraljice, iz dokumenta koje je sastavila posebna komisija Saveza komunista Jugoslavije (uz saradnju tajne policije), a koji je u SFRJ mogao videti samo mali broj ljudi.

Jovanka Broz je bila elementarna nepogoda za većinu Titovih saradnika, a često i za njega samog.

Ponašala se poput kraljice, nametala svoju volju u svim mogućim situacijama, bila osorna, teška, zla, prema mišljenju nekih lekara, paranoična. Nisu mogli da joj se suprotstave. Onaj ko bi to učinio, bio bi smaknut.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Slike-Arhiva/tito%20i%20jovanka%202.jpg?m=1490612621

Jovanki se u mnogim situacijama nije mogao suprotstaviti ni njen suprug.

U “Beloj knjizi” (službeni naziv je “Ponašanje i delovanje Jovanke Broz do 1974. godine/ do obrazovanja komisije SKJ”), izneseno je nekoliko zapanjujućih podataka u prilog toj tezi.

Josip Broz Tito, prema iskazu Nikole Ljubičića, bivšeg saveznog ministra obrane, naspram Jovanke nije bio trostruki narodni heroj.

“Ljubičić kaže da je predsednik Republike očekivao da će vreme, i to što nije sa Jovankom Broz, uticati da ona promeni svoje držanje te da je zato povremeno dolazio u Užičku 15. Jednom prilikom kad je došao Jovanka Broz je toliko vikala i grdila ga da je predsednik bio primoran – kad je ona popodne zaspala – pozvao je ađutanta, generalmajora Marka Rapu, i lekara da ga, pošto je bio bolestan, u pidžami izvedu iz kuće i prebace u Beli dvor”.

Kad se Tito vratio iz Kine 1978. godine, s putovanja na koje je otišao sam jer je Jovanka postavljala neprihvatljive uslove, doneo joj je poklon. Jovanka je poklon bacila na – supruga! Tu je građanin Josip Broz doneo odluku o razvodu. O tome je tada nagađala cela Jugoslavija, ali stvarne razloge razlaza znali su samo retki.

Nikola Ljubičić tvrdi kako je Jovanka na Tita vršila nepodnošljivi pritisak kad je reč o kadrovima. U vezi s tim sledi jedna gotovo neverovatna epizoda: “Ističe, takođe, da mu se Tito u nekoliko navrata žalio kako ga Jovanka Broz noću maltretira, kako je dolazila u njegovu spavaću sobu te celu noć vršila pritisak na njega u pogledu kadrovskih i drugih pitanja ne dopuštajući mu da spava, da je povremeno vređala i njega te da je često bio prisiljen da se zaključa u kupatilo i tako dočeka jutro”.

Heroj Sutjeske i Neretve, čovek na koga je Hitler slao Ota Skorzenija, div koji je Staljinu rekao: “Ne!”, morao je da beži u kupaonicu i spava u kadi pred nadmoćnom silom Jovanke Broz, žene po čijoj su volji “vrapci na Dedinju unapređeni u prepelice, a Pepeljuga u princezu. Stane Dolanc, opisao je istoj Komisiji Josipa Broza Tita kao – papučara.

“U raspravi na sednici Veća za zaštitu ustavnog poretka 23. maja 1980. godine, između ostalog, rekao je da je zajedno s Petrom Stambolićem bio prisutan kad je predsednik Republike u kućnim papučama pobegao iz Užičke 15 u Beli dvor. Te noći Predsednik ih je pozvao i zamolio da osiguraju da Jovanka Broz ne dolazi kod njega jer da on "ne može da živi’ od nje”.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter