Izvor: Stil.kurir.rs
02.01.2022 u 22:27
0

ZA SVE ONE KOJI SANJAJU DA SE OBOGATE: Ovu mudru priču treba uvek iznova čitati

Novogodišnji praznici su vreme kada svodimo račune i utiske od prošle godine, kad se podsećamo naših najvećih izazova ali i želja koje smo uspeli da ostvarimo.

Tada obično počinjemo da maštamo i o onim stvarima koje želimo da postignemo u narednoj godini, a nije tajna da je među njima uvek i nešto više novca. Ili mnogo više novca? Da li i vi želite bogatstvo?

Pre nego što nastavite sa formulisanjem svojih novogodišnjih odluka, ne smete propustiti ovu priču o bogatstvu, parabolu o dvojici dečaka, odraslih zajedno u komšiluku.

Krenuli su različitim životnim putevima – jedan je postao siromašni monah, a drugi bogat i moćan ministar jednog kralja. Mnogo godina kasnije, sreli su se i ministar se sažali ugledavši monaha, mršavog i u pohabanoj odeći.

– Da si naučio kako da služiš kralju, ne bi morao da živiš od šake pirinča dnevno – reče mu debeljuškasti ministar, sav ulickan, u skupom odelu.

– Da si naučio da živiš od šake pirinča dnevno, ne bi morao da služiš kralju – odgovori mu na to monah.

Naravno, većina nas živi negde između ove dve krajnosti, ali kad god birate svoje prioritete, razmislite koliko vam je, zapravo, važno bogatstvo a koliko vaša sloboda?

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter