Izvor:
29.08.2017 u 20:35
0

ZABRANJENA MESTA NA PLANETI: Gde se nalaze i zašto ih ne smete posetiti! (VIDEO)

Ljubitelji putovanja dobro znaju koje su glavne atrakcije mesta koje nameravaju da posete ako to već nisu uradili. Ona su naznačena u turističkim vodičima, a postala su slavni simboli, ali postoje brojni skriveni delovi planete za koje tek nekolicina zna, a uistinu su fascinantni.

Konfus, Japan

Ova veštačka ostrva zapravo su drevna groblja pripadnika japanskih Imperijalnih porodica. U retkim prilikama, posećuju ih arheolozi, ali samo s posebnim dopuštenjem carskog suda.

Severno Sentinel ostrvo, Indija

Domoroci koji žive na ovom ostrvu neće prezati ni od čega da bi zaštitili svoju zemlju od tuđinaca. Zbog toga su, zbog zaštite turista, indijske vlasti zabranile svima pristup njihovoj lokaciji.

Oblast 51

Postojanje ove tajne ustanove potvrdila je američka vlada 2013., a prema njima, područje se danas koristi za razvoj i testiranje letelica. Pristup je strogo zabranjen.

Crkva St. Meri of Zajon, Etiopija

Etiopska Pravoslavna Crkva tvrdi da poseduje Kovčeg Saveza koji se čuva pod stražom blizu Crkve BDM od Zajona. U njemu se navodno nalaze kamene ploče s Deset božjih zapovijedi.

Ostrvo Kaho’olave

Kroz svoju istoriju ovo ostrvo je bilo mesto održavanja raznih religijskih rituala, zatvorenička kolonija i trening područje za američku vojsku. Danas je to prirodni rezervat koji mogu da posete jedino pripadnici timova dobrovoljaca koji rade na očuvanju lokalne sredine.

Britanski telekomunikacioni toranj, Ujedinjeno kraljevstvo

Sve od incidenta koji uključuje eksploziju u tornju, rotirajući restoran i vidikovac iznad njega zatvoreni su za javnost. Ipak, povremeno se tamo održavaju humanitarne zabave u kojima retki imaju priliku da razgledaju iznutra.

Hram Ise Grand, Japan

Područje najsvetijeg japanskog hrama dostupno je samo sveštenicima i pripadnicima carske porodice. Ostali se moraju zadovoljiti s promatranjem divnih krovova hrama iza nekoliko redova ograde

Grad duhova Varoša, Kipar

Ovo područje je nekada bilo najposećenija lokacija zemlje. Ali, sve se promenilo 1974. godine, kada je, posle masovne evakuacije, grad zauzela turska vojska. I danas je iza ograde i služi kao tampon zona koju kontrolišu turske trupe.

Centar Pionen, Švedska

Sagrađen u Stokholmu tokom Hladnog rata, ovaj nuklearni bunker transformisan je u ultramoderni centar švedskih internet provajdera. Tu, 30-ak metara ispod zemlje, oni čuvaju neke od najvažnijih internet podataka. A i lokacija je poslužila kao mesto gde se snimaju mnogi holivudski filmovi.

Pećina Lasko, Francuska

Da bi se sačuvale jedinstvene praistorijske slike na zidinama ovih pećina, pristup njima je ograničen turistima na 15 godina. Ono što možete da uradite jeste da uživate u identičnoj replici pećine na virtualnoj turi.

Radarska stanica Don-2N, Rusija

Ova moderna piramida ima visinu od 40-ak metara i bazu široku oko 120 metara i ključan je element u raketnom odbrambenom sistemu Moskve. U retkim prilikama, novinari uz vodiča smeju da pogledaju ustanovu, ali smeju da vide tek mali deo onoga što je unutra.

Tajna soba Maunt Rašmora, SAD

Osim glavi najvećih američkih predsednika, ovo mesto ima još jednu zanimljivost – skrivenu sobu u koju obični smrtnici nemaju pristup. U njoj se nalazi vremenska kapsula za buduće generacije s najvažnijim istorijskim dokumentima te zemlje.

Telegraf
Foto: Yioutube/Printskrin

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter